Новини громад Миргородського району

08 Лютого, 2023 р., 14:56
3 лютого у Миргородському краєзнавчому музеї представили книгу "Опанас Сластьон". На презентацію унікального видання завітали миргородці та краєзнавці і фанати Шкіл Лохвицького земства,  гості з Гадяча, Горішніх Плавнів, Кременчука, Києва, Лубен та з Німеччини. Захід відбувся у виставковій залі музею, заповненій творчими  людьми і патріотичною музикою  від місцевих творчих колективів: Миргородської мистецької школи ім. А.П. Коломійця та вокального колективу "Яліра".
08 Лютого, 2023 р., 14:50
На теренах Лохвицької громади відбулася важлива подія – для потреб наших земляків, військовослужбовців Збройних сил України, які наразі знаходяться на найгарячішій ділянці фронту – східному напрямку, передано автомобіль УАЗ «Патріот».
01 Лютого, 2023 р., 15:19
Перебуваючи з візитом у Полтавській області, Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), та команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відвідали Миргородську громаду. Під час зустрічі з головою громади Сергієм Соломахою та його командою мова йшла про поточну та майбутню співпрацю.
01 Лютого, 2023 р., 15:10
За результатами проведених ігор, у рамках ІІІ туру чемпіонату Великобудищанської територіальної громади з міні-футболу, першість тримає команда Книшівського старостату. На другому місці - команда Мартинівського старостату, треті - команда Бобрицького старостату, четверті - Веприк-1, п'яті - команда Вельбівського старостату, шості - Веприк-2. Чемпіонат триває. Наступні ігри відбудуться 4 та 11 лютого. Бажаємо учасникам справедливої та захоплюючої боротьби.
01 Лютого, 2023 р., 15:05
З метою відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди та в зв’язку з оголошенням в Полтавській області 2022 року Роком Григорія Сковороди, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 899-р «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди», проведено обласний конкурс імені Григорія Сковороди «Не шукай щастя за морями» із створення соціальної реклами (відео, банерів, анімацій тощо).
17 Січня, 2023 р., 15:48
З давніх-давен у кожному куточку України вишиті сорочки мали свій неповторний орнамент та техніку. У жителів Гадяцького краю Миргородщини є своя унікальна техніка вишивки, яка вирізняє її з-поміж інших – нитки кольору індиго, якими шили орнаменти, та цікаве поєднання рослинних і геометричних орнаментів, що створюють неповторні мотиви, характерні для нашого регіону.
17 Січня, 2023 р., 15:12
Наприкінці минулого тижня  із плановим робочим візитом до Миргорода прибув голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін. Разом із делегацією у складі голови Миргородської районної ради Наталії Гирки, начальника Миргородської районної військової адміністрації Віталія Дяківнича, Миргородського міського голови Сергія Соломахи оглянули низку об'єктів, де, зокрема, триває будівництво чи реконструкція.
22 Грудня, 2022 р., 14:26
Діти Миргородської громади, які прагнуть і хочуть розвиватися, отримали сучасний громадський простір та безбар’єрне середовище. Майже тисяча дітей  зможуть навчатися вокалу, танцям, театральному та іншим видам мистецтва у реконструйованій будівлі колишньої школи №1, де тепер і буде школа мистецтв.
02 Грудня, 2022 р., 13:22
1 грудня у виставковій залі краєзнавчого музею запрацювала експозиція фотокартин Сергія Глотова під назвою "Кольори білого континенту".

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора