Гарні молочні новини

Дата: 24.03.2020 18:01
Кількість переглядів: 495

Колись стада великої рогатої худоби сільськогосподарських підприємств Миргородщини налічували тисячі голів, а Миргородський сироробний комбінат приймав щоденно до 200 тон молока. Сьогодні картина інша. Виробників молочної продукції в районі можна перелічити на пальцях.

24 березня на молочно-товарну ферму підприємства „Астарта Прихоролля”, яка знаходиться в селі Гаркушинці, було завезено 48 нетелів – так називають молодих телиць, що через кілька місяців вперше народять телят.

Для господарського комплексу Миргородщини дана подія має важливе значення адже розвиток молочно-тваринного виробництва – це і нові робочі місця, і додаткові надходження до бюджету, і збільшення обсягів виробництво молока, і органіка для полів. Все перелічене є дуже потрібним і для гаркушинської громади, і для району.

Зі слів завідувачки фермою Поломарь Наталії Сергіївни там загалом утримується майже 300 корів. Щоденний надій молока перевищує 5 тон. Колектив ферми налічує 21 працівник у тому числі 5 доярок і дві телятниці. І чергове повнення поголів'я для них - це справжнє свято.

Збільшення поголів’я ВРХ у господарстві „Астарта Прихоролля” – гарна новина для господарського комплексу Миргородського району і є запорукою збільшення обсягів виробництва молока.

Молока в районі стане більше. 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора