Представники Миргородщини взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Дата: 21.08.2024 08:00
Кількість переглядів: 88

Днями у Кропивницькому під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участю представників Офісу Президента, уряду, ключових міністерств, міжнародних партнерів, військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

У роботі поважного форуму взяли участь у режимі відеозв'язку ради і представники Миргородщини: голова районної Наталія ГИРКА, начальник районної військової адміністрації Віталій ДЯКІВНИЧ та його перший заступник Михайло КОРКІШКО, голови територіальних громад району, а також депутат Полтавської обласної ради Олег ДІДЕНКО.

Фото без опису 

Було обговорено низку важливих питань, зокрема: управління процесами європейської інтеграції на регіональному та місцевому рівнях; стан готовності територіальних громад до сталого проходження опалювального сезону 2024-2025 року; готовність до нового навчального року.

Фото без опису

Учасники ознайомилися з ініціативою Полтавщини щодо інвентаризації земель сільськогосподарського призначення, яка стала ствоєрідним взірцем для масштабування на всю країну. Було зазначено, що 43 із 60 територіальних громад громад Полтавщини уже готові приєднатися до процесу інвентаризації, ще 17 – на стадії прийняття відповідного рішення.

Фото без опису

У ході роботи Конгресу відбулося підписання меморандумів про взаємодію у сфері підвищення енергостійкості громад України та про підвищення ефективності управління земельними ресурсами.

Фото без опису

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України є дійсно ефективною платформою для відкритого діалогу між усіма гілками влади у пошуку рішень важливих для країни питань, напрацювання ініціатив та механізмів для їх вирішення.

Детальніше про підписання Меморандуму з питань земельних ресурсів на сайті "Децентралізація"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора