Ветеран з Миргорода відкрив кав'ярню в центрі міста

Дата: 10.07.2024 10:58
Кількість переглядів: 88

Фото без описуУ Миргороді на Полтавщині ветеран Роман Бабенко за грантові гроші відкрив кав’ярню. 250 тисяч гривень на це отримав в межах урядової програми "Власна справа".

"До того я працював і працюю в сільському господарстві - маю невеличке фермерське господарство. Це було таким і стартовим капіталом для цього. Ще я був військовим за своєю волею. Донецький напрямок, а саме Авдіївка, яку вже захопили. Соледар. До того ми були на Сумському напрямку, коли він ще був такий інтенсивний. У перші дні ми зупиняли ворога за Гадячем у Полтавській області", - згадав власник кав’ярні Роман Бабенко. Кав’ярня Романа Бабенка в центрі Миргорода працює чотири місяці. 

Заклад чоловік планував відкрити чотири роки. Зробив це, зокрема, за грантові гроші. Їх отримав в рамках урядової програми "Власна справа".

"У додатку "Дія" є бізнес-план, який ти робиш. Тут людина має розбиратися. Робив я його сам, мені сказали потім, що він був досить непоганий. Подав я заявку минулого року в середині липня. Від моменту подачі, погодження це була середина липня, короткий період - кошти зайшли в кінці вересня. І ти потім маєш ще пів року на їх використання. Загалом процедура прозора, реальна і в принципі все окей", - розповів власник кав’ярні Роман Бабенко.

До кави покупцям пропонують смаколики. 

"Із дня відкриття ми постійно сюди ходимо. У нас ще є маленька донька, своїй старшій доньці тут постійно беремо або макаруни, і потім берем ще їй пончик і дитячу каву. Собі ми беремо по класиці капучино і дуже рідко беремо лате чи ще щось таке", - розповів військовослужбовець Артем. 

До відкриття готувався близько пів року, розповідає Роман. "Така ситуація була, що це приміщення було викуплене, і воно пустувало більше року. Це було пов'язано з тим, що я просто був на Донбасі. От і все. Я всі свої і відпустки проводив або в полі в сільському господарстві, або тут в ремонті. Були умови гранту - до 150 тисяч гривень - одного працівника маєш найняти, до 250 - два працівника. Я розумію, що я найматиму навіть три працівника, то я писав на максимальну суму, і я її використав", - повідомив власник кав’ярні Роман Бабенко. В кав'ярні з'явились постійні клієнти. 

"Наші підприємці отримують гранти, і "Власна справа", і в інших міжнародних грантах беруть участь. По грантам "Власної справи" сума може бути отримана від 50 до 250 000 гривень одним підприємцем на один бізнес-план", - розповіла заступниця Миргородського міського голови Наталія Молочко. Як раніше розповідала Наталія Молочко, усього 22 підприємці із Миргородської громади отримали гроші у межах цього гранту. 

Детальніше про новину - у відеосюжеті.

Джерело: Суспільне Полтава


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора