Інформація про пленарне засідання 21 сесії районної ради

Дата: 24.05.2024 20:00
Кількість переглядів: 434

24 травня у залі засідань Миргородської районної ради під головування голови районної ради Наталія ГИРКИ відбулося чергове засідання 21 сесії районної ради за участі начальника районної військової адміністрації Віталія ДЯКІВНИЧА.

Фото без опису

На розгляд сесії були винесені питання, ініційовані районною військовою адміністрацією, Великосорочинською територіальною громадою та виконавчим апаратом райради. Також перелік питань містив звернення депутатів районної ради до Служби відновлення та інфраструктури у Полтавській області, ініційоване депутатською фракцію „Радикальна партія Олега Ляшка”. 

Перед початком роботи депутати вшанували хвилиною тиші пам’ять загиблих воїнів-земляків. 

Потім було надано слово представнику військової частини, якого присутні зустріли оплесками, висловлюючи цим самим повагу і вдячність Захиснику. У свою чергу він подякував районній владі за допомогу та від імені частини передав начальнику РВА Віталію ДЯКІВНИЧУ бойовий прапор в знак подяки.

Фото без опису

Після цього слово було надано депутату Полтавської обласної ради Олегу ДІДЕНКУ для вручення нагород обласної ради. У своєму виступі він звернувся до депутатів із закликом включитися в роботу по підготовці молоді до захисту Батьківщини. 

Фото без опису

Першу нагороду – Почесну грамоту обласної ради він вручив внучці колишнього депутата облради Валерія Ілліча КАПЛЕНКА, який передчасно пішов з життя. Будучи відомим господарником, хліборобом, організатором він зробив значний вклад у зміцнення обороноздатності регіону та підтримці ЗСУ.

Фото без опису

Також Подяки обласної ради за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток району, активну діяльність із надання всебічної допомоги українським військовим та особам, які постраждали внаслідок російської збройної агресії були вручені голові районної ради Наталії ГИРЦІ, першому заступнику начальника РВА Михайлу КОРКІШКУ та приватному підприємцю Володимиру РЯСНОМУ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Голова районної ради Наталія ГИРКА привітала депутатку районної ради Оксану ДУБОВИЦЬКУ із присвоєнням їй почесного звання Матері-героїні.

Фото без опису

Після нагородження розпочалася сесійна робота. Розгляд питань порядку денного почали з питання про стан законності, боротьби зі злочинністю на території Миргородського району та результати діяльності Миргородської окружної прокуратури.

Фото без опису

З відповідною інформацією виступив заступник керівника окружної прокуратури Сергій ШИКУНОВ. Він повідомив, що протягом 12 місяців 2023 року на території району спостерігалася тенденція до росту злочинності на 14% та виклав аналіз структури злочинності в розрізі громад району. Також було поінформовано депутатів про заходи окружної прокуратури, спрямовані на зміцнення обороноздатності держави.

Фото без опису

По бюджетному блоку питань доповіла Марина СИНЯГОВСЬКА, начальниця відділу фінансів Миргородської РВА. Вона представила проєкти рішень про внесення змін до районного бюджету та затвердження розпоряджень начальника районної військової адміністрації, прийняті в міжбюджетний період щодо використання коштів районного бюджету, а також про внесення змін до Положення про цільовий фонд „Соціальний розвиток району”.

Фото без опису

Начальниця управління соціального захисту населення Наталія ШЕЛЕСТ доповіла про стан соціального захисту осіб з інвалідністю, що проживають на території Миргородського району. У поданому нею проєкті рішення рекомендується територіальним громадам вжити заходів щодо надання додаткових соціальних гарантій особам з інвалідністю шляхом виконання місцевих програм соціального захисту осіб з інвалідністю, у тому числі – забезпечення їх санаторно-курортним оздоровленням.

Фото без опису

Керуючий справами виконавчого апарату Андрій ЄМЕЦЬ представив два проєкти рішень щодо управління майном спільної власності територіальних громад району, якими затверджено Положення про конкурсний відбір суб'єктів оціночної діяльності, а також припинено право оперативного управління об'єктом комунального майна, переданого у власність Великосорочинської територіальної громади. Також він проінформував депутатів щодо проєкту рішення про затвердження штатного розпису виконавчого апарату районної ради у новій редакції.

Фото без опису

Обговорення проєкту рішення по важливому питанню про внесення змін до програми „Територіальна оборона Миргородського району на 2024 рік” відбулося у закритому режимі. Доповідав перший заступник начальника РВА Михайло КОРКІШКО.

Фото без опису

За ініціативою депутатської фракції у районній раді „Радикальна партія Олега Ляшка” депутати розглянули звернення до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області щодо необхідності проведення аварійно-відновлювальних робіт дорожнього покриття дороги Р-42 Лубни-Миргород-Опішня. З інформацією по даному питанню виступив депутат Микола ТОМА.

Фото без опису

У ході роботи всі винесені на розгляд сесії рішення були проголосовані та підтримані депутатами.

Фото без опису

Після розгляду усіх питань голова районної ради Наталія ГИРКА подякувала депутатів за оперативну роботу та оголосила сесію закритою. Протокол поіменного голосування можна переглянути тут.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора