На постійних комісіях районної ради відбувся попередній розгляд питань, винесених на 21 сесію

Дата: 24.05.2024 15:45
Кількість переглядів: 210

24 травня у районній раді відбулися засідання профільних комісій, на яких депутати розглянули питання, винесені на розгляд пленарного засідання чергової 21 сесії районної ради. 

У зв’язку з набуттям чинності Закону України „Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування” робота комісій відбувалася з урахуванням вимог закону щодо обов’язкової відеофіксації та поіменного голосування.

Фото без опису

Найбільше питань було розглянуто на бюджетній комісії, яку очолює Оксана КУЛИК - вона ж і головувала на засіданні. Після розгляду та обговорення питань було прийнято рекомендації, зокрема по бюджетних питаннях: про внесення змін до районного бюджету на 2024 рік та затвердження розпоряджень начальника районної військової адміністрації прийнятих в міжбюджетний період, щодо використання коштів районного бюджету. Також комісією було схвалено проєкти рішень про внесення змін до положення про цільовий фонд “Соціальний розвиток району” та про затвердження штатного розпису виконавчого апарату ради у новій редакції.

Фото без опису

Регламентна комісія під головуванням депутата Олега ХИЖІ розглянула три питання: про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності Миргородської окружної прокуратури; про затвердження розпорядження голови районної ради, яким затверджено положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності, а також про затвердження штатного розпису виконавчого апарату ради у новій редакції.

Фото без опису

Важливе питання було опрацьовано на комісії з питань соціальної політики, а саме – про стан соціального захисту осіб з інвалідністю, що проживають на території Миргородського району. Головувала на засіданні заступниця голови постійної комісії Маргарита ХОРОЛЬСЬКА.

Фото без опису

Комісія з питань ЖКГ під головуванням депутата Івана ЧИШКА розглянула два питання: про припинення права Миргородської районної ради, як правонаступника Шишацької районної ради, оперативного управління комунальним майном – будівлею гімназії в селі Ковалівка та про звернення депутатів до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області щодо необхідності ремонту аварійних ділянок дороги Лубни-Миргород-Опішня.

По всіх питаннях, розглянутих на профільних постійних комісіях, шляхом поіменного голосування було прийнято рекомендації - схвалити проєкти рішень та винести їх на розгляд пленарного засідання.

Фото без опису

На постійній комісії з питань освіти депутати обговорили перелік винесених на сесію питань без прийняття рекомендацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора