Деталі робочого візиту до Лютенської ТГ

Дата: 01.05.2024 14:00
Кількість переглядів: 345

Із метою вивчення проблем і здобутків громад району 30 квітня голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА здійснила робочий візит до Лютенської теритріальної громади.

Фото без опису

Разом із сільським головою Володимиром ОМЕЛЬЧЕНКОМ, керуючою справами виконавчого комітету Валентиною ПИРОГОВОЮ, начальницею відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Лютенської сільської ради Наталією РОМАНЕНКО, а також депутатами Миргородської районної ради Володимиром РУДЯКОМ та Лесею ЗЛИВКО обговорили актуальні проблеми життєдіяльності громади в умовах воєнного стану. 

Серед найгостріших питань залишаються: стан доріг, забезпечення безпеки дітей під час навчального процесу, спорудження нової їдальні для дітей в Рашівському ліцеї Лютенської сільської ради. Гостро стоїть і питання забезпечення мешканців громади послугами з ліквідації надзвичайних ситуацій, що потребує створення місцевої Пожежної охорони.

Фото без опису

Фото без опису

Незважаючи на складний час у громаді постійно ведется робота над вирішенням проблем. Гості оглянули укриття Опорного закладу "Лютенський ліцей імені М.Л.Величая", що був капітально відремонтований у 2023 році. При цьому будівельні роботи були виконані за рахунок державної субвенції та співфінансування з місцевого бюджету (у співвідношенні 90 % на 10%).

Фото без опису

Фото без опису

Наталія РОМАНЕНКО поділилась досвідом залучення зовнішньої допомоги та презентувала проєкт-переможець грантової програми «Курс на незалежність», організованої, за підтримки українського агрохолдингу Astarta-Kyiv спільно з Урядом Німеччини, німецьким банком розвитку DEG та благодійним фондом «Повір у себе». У результаті реалізації проєкту на території громади з'явилися теплиці, в яких вже другий рік вирощують сільськогосподарську продукцію.

Фото без опису

Фото без опису

Депутатка Миргородської районної ради - кар’єрна радниця Леся Зливко познайомила з учасницями проєкту "WE ACT II: Діємо задля жінок та їх можливостей", які розпочали власну справу - облаштували фітнес-кімнату для проведення занять для місцевих жителів. Слід зазначити, що на початку року між Миргородською районною радою і ГО «Інноваційні соціальні рішення» було укладено Меморандум про співпрацю відповідно до якого зазначений проєкт ефективно втілюється у життя в Гадяцькій та Миргородській громадах. Зокрема, здійснююся заходи по зміцненню економічної спроможності жінок, постраждалих від війни та із категорії внутрішньо переміщених, жінок з інвалідністю, потерпілих від гендерно-зумовленого насильства, та тих, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Важливим акцентом візиту була зустріч із родинами внутрішньо переміщених осіб, які виховують малолітніх дітей, у ході якої відбулася передача продуктових наборів, іграшок та Пасхальних солодощів від благодійників з американського міста Рендольф. Учергове дякуємо нашим американським друзям Randolph Vermont Rotary Club за їх постійну допомогу та підтримку осіб, постраждалих від війни.

У ході візиту до участі у обговоренні робочих питань долучився депутат обласної ради Олексій МАТЮШЕНКО, який постійно опікується проблемами громад Гадяччини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора