У Ромодані урочисто відкрили Алею Героїв

Дата: 12.04.2024 12:30
Кількість переглядів: 149

11 квітня у Ромодані відкрили Алею Героїв на честь воїнів-земляків, що полягли, захищаючи рідну землю від російських загарбників. Ця непересічна подія зібрала багаточисельний мітинг жителів громади та гостей.

Фото без опису

Фото без опису

На початку мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв.

 

Перед присутніми виступили голова районної ради Наталія ГИРКА, голова громади Олександр ВЕРЕЩАКА, а також представники духовенства і громадськості.

Фото без опису

Звертаючись до учасників мітингу Наталія ГИРКА сказала: „Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді то про говорити вдвічі важче і вдвічі болючіше. Відсьогодні ця Алея знову і знову буде нагадувати нам про війну, про героїв, що загинули захищаючи незалежність нашої держави. А ще – про безмежне материнське горе і людську біль. Сьогодні ми схиляємо низько голови у пошані перед батьками, які виховали справжніх герої, тих чоловіків, які не вагаючись пішли захищати свої родини ще у 2014 році і з неймовірною потужною силою піднялися у 2022 році, щоб боронити кожного з нас.

Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв. Вшануємо пам’ять полеглих земляків. Герої не вмирають! Вони навіки будуть жити в людській пам’яті. І, хоч зараз нам важко і неспокійно у нашому дому, але вже не раз доведено, що наша дружна сім’я – український народ здолає усі перешкоди.”

Фото без опису

Після відкриття Алеї представниками духовенства було справлено чин освячення.

Портрети мужніх воїнів – Героїв навіки посіли свої місця в Ромоданівській Алеї Героїв. Вдячні земляки вшанували їх покладенням квітів.

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора