За рік у Шишацькій лікарні стаціонарно пролікувалися понад дві тисячі людей, амбулаторно надано 99,7 тисячі медичних послуг

Дата: 03.04.2024 07:29
Кількість переглядів: 75

Комунальне некомерційне підприємство «Шишацька лікарня планового лікування» Шишацької селищної ради розрахована на 60 ліжок та представлена такими стаціонарними відділеннями, як приймальне, терапевтичне (30 ліжок, з них – 19 терапевтичних, 5 – неврологічних та 6 паліативних), хірургічно-гінекологічне (15 ліжок, 10 з них – хірургічні, 5 – гінекологічні), дитяче відділення (15 ліжок, у тому числі 5 – інфекційних), відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії (3 ліжка).

Фото без описуПротягом минулого року заклад діяв згідно з договорами з Національною службою здоров’я України з 11 пакетів медичних послуг, за програмою медичних гарантій на суму 17 454 037, 32 гривні. Серед цих медичних послуг – хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах, стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення операцій, медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація), стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям, мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям, стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, ведення вагітності в амбулаторних умовах, хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня та медичний огляд осіб, що організований територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Цього року медичний заклад зберіг цей перелік пакетів медичних послуг.

Лікарня додатково фінансується з бюджету Шишацької селищної ради, згідно з Програмою розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства «Шишацька лікарня планового лікування». За звітний період на виробничі потреби витрачено коштів бюджету селищної ради у сумі 15 591 851, 71 гривні.

За минулий рік обсяг надходжень за платні послуги від юридичних осіб та населення становив 1 073 101, 18 гривні. Минулого року було проведено моніторинг та аналіз витрат на теплопостачання з метою їх зменшення та впровадження економічно вигідної системи споживання і розрахунку на опалення.

Фото без описуПротягом минулого року амбулаторно надано 99 674 медичних послуг. Стаціонарно проліковано 2059 осіб, ними проведено 14 750 ліжко-днів.

Протягом звітного періоду було проведено капітальний ремонт ганку головного корпусу з облаштуванням пандусу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних верств населення на суму 1 478 040 гривень.

Лікарня оснащена високовартісним медичним обладнанням. Має на балансі цифровий рентгенівський апарат на три робочі місця, апарати ультразвукової діагностики, гістероскоп з відеосистемою, резектоскоп, фіброгастроскоп, ІФА-аналізатор, апарати штучної вентиляції легень та інше медичне діагностичне обладнання.

Станом на 1 січня 2024 року штатний розпис КНП «Шишацька ЛПЛ» налічує 129,25 посади. Фактично зайнято 115,75 посади. У закладі працюють 25 лікарів, 48 медичних сестер, 24 молодші медичні сестри та 23 особи адміністративно обслуговуючого персоналу.

Фото без описуНещодавно медзаклад пройшов акредитацію, що проводить акредитаційна комісія при МОЗ. Це офіційне визнання наявності у закладі охорони здоров’я всіх умов для якісного, своєчасного, певного рівня медичного обслуговування населення, дотримання ним стандартів у сфері охорони здоров’я. Клініко-діагностична лабораторія вкотре успішно пройшла експертизу Київського експертного центру.

Що стосується самих фактів звернень громадян, то у минулому році, на жаль, спостерігалася тенденція до росту цукрового діабету, алкоголізму, наркоманії серед населення.

Також протягом року до медзакладу звернулися особи із запущеними стадіями онкології.  Серед негативних тенденцій – зменшення кількості вагітних, які стали на облік.

З позитивних фактів – це зменшення фактів смертності від туберкульозу, хірургічної летальності. 

 

 

На знімках: сестра медична терапевтичного відділення Юлія Іваниця; медсестра-анестезистка відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії Лілія Зеленько, сестра медична відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії Ольга Петренко. 

Адміністрація КНП "Шишацька ЛПЛ"
Джерело: офіційний сайт Шишацької територіальної громади

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора