Сучасні трактори і вантажівки поповнили навчальну базу Миргородського ПТУ №44

Дата: 21.03.2024 11:00
Кількість переглядів: 393

20 березня у Миргороді відбулася передача сільськогосподарської техніки для потреб навчального закладу - Миргородського ПТУ №44, яке поповнилося сучасними тракторами і вантажівками в межах програми EU4Skills, учасником якої є училище. Даною програмою, за фінансування ЄС, проводиться осучаснення матеріально-технічної бази закладів професійно-технічної освіти України.

У церемонії передачі техніки взяли участь керівники району та територіальної громади - голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА, начальник районної військової адміністрації Віталій ДЯКІВНИЧ та Миргородський міський голова Сергій СОЛОМАХА. Також серед поважних гостей на заході були присутніми: заступник Міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Антон Чубенко, голова відділу людського та місцевого розвитку Представництва Європейського Союзу в Україні Ґенрік Ґуітфельдт , координатор проекту EU4Skills „Модернізація інфраструктури професійної (професійно-технічної) освіти” Володимир Мароха, інженер із впровадження субпроєктів Першого регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Каратанов, представник Німецького державного банку розвитку KFW Василь Стельмах, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації Євген Кончаковський та депутат Полтавської обласної ради, голова комісії з питань освіти і науки Олег Діденко.

В урочистій обстановці директор ПТУ №44 Анатолій Іванченко отримав ключі від транспортних засобів. Загалом училище отримало 4 трактори, 2 вантажні автомобілі, запасні частини до техніки та інший інвентар.

Підготовка кваліфікованих кадрів за професією „тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва” має важливе значення для Миргородщини, як для аграрного краю. Також фахівців даного профілю потребують і інші галузі господарства країни, як в умовах триваючої  війни так і з огляду на перспективу майбутньої відбудови. Тому ми щиро вдячні європейським партнерам за таку значну допомогу.

Детальніше у сюжеті міської телестудії "Миргород".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора