Миргородщина стала місцем створення Клубу старост Полтавщини

Дата: 20.03.2024 11:00
Кількість переглядів: 161

Минулого тижня  на базі Петрівсько-Роменської територіальної громади в селі Ручки відбувся цікавий захід – ідеатон старост „Інноваційний розвиток інституту старост в умовах воєнного стану”, організований Полтавським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації громад, головою якого є  Микола РІЗНИК.

Фото без опису

Сама назва заходу вказує на його головну мету – пошук нових ідей для підвищення ефективності роботи старостатів. Староста є посадовою особою, що представляє інтереси жителів сіл, здійснюючи комунікацію між владою і громадою. Від рівня його компетенції в значній мірі залежить забезпечення жителів громади рівним доступом до соціальних, адміністративних, комунальних послуг, а також до послуг сфери освіти, охорони здоров’я, культури тощо.

Фото без опису

Модератором ідеатону виступила голова Петрівсько-Роменської громади Валентина БУГАЙОВА, яка сьогодні є головою регіонального комітету Всеукраїнської асоціації громад з питань діяльності органів місцевого самоврядування.

Фото без опису

Відбулося обговорення проблемних питань та шляхів їх вирішення, а також обмін досвідом та практиками. У підсумку, з метою вдосконалення існуючих підходів щодо організації роботи старостинських округів, об’єднання фахового та адміністративного потенціалу учасники ідеатону прийняли рішення про утворення Клубу старост при Полтавському регіональному відділенні Всеукраїнської асоціації громад. Слід зазначити, що це перший Клуб старост в Україні.

Фото без опису

У роботі взяли участь керівники району - голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА, начальник районної військової адміністрації Віталій ДЯКІВНИЧ, а також народний депутат України Олексій УСТЕНКО, голови територіальних громад Миргородщини та інших районів Полтавщини разом зі своїми старостами.

Детальніше - у сюжеті за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора