І на оновленій землі врага не буде, супостата...

Дата: 09.03.2024 13:00
Кількість переглядів: 115

 Щорічно, 9 березня, у день народження Тараса Григоровича Шевченка українці разом із дружньою світовою спільнотою вшановують пам’ять великого Кобзаря - духовного лідера нації, символа української національної ідеї. Цьогоріч виповнюється 210 років з дня народження Т.Г.Шевченка.


Фото без опису

На знак вшанування визначної події в адміністративному центрі району – в м. Миргороді відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, у якій взяли участь голова районної ради Наталія ГИРКА, перший заступник начальника районної військової адміністрації Михайло КОРКІШКО, Миргородський міський голова Сергій СОЛОМАХА, начальник Миргородського райвідділу поліції Віталій ЯРМОЛЮК, жителі громади.

Фото без опису

Хоч вже минуло 210 років від дня народження поета-пророка, проте і нині живе його величне слово – слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Його Заповіт продовжує надихати на захист України від «москаля - врага і супостата».

Дуже дорогою ціною здобувається свобода, важко рвуться «кайдани», які хочуть накинути на нас рашисти, позбавивши права жити «в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій». У протиборстві з агресором досі змушені віддавати свої життя кращі сини й доньки України.

Та жодних шансів окупантам не залишать пророчі слова Великого Кобзаря:

„І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі”

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Т.Г.Шевченка, а також пам'ять усіх героїв-земляків, які полягли за  Україну у триваючій великій російсько-українській війні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора