У адмінцентрах колишніх районів обговорили проблеми громад

Дата: 26.02.2024 16:25
Кількість переглядів: 489

Після завершення адмінреформи Миргородський район об’єднав 17 територіальних громад колишніх Великобагачанського, Гадяцького, Лохвицького та Шишацького районів. Вирішення проблем виборців – головне завдання Миргородської районної ради, депутатський корпус якої становить 41 депутат. Для ефективного виконання завдання всі депутати районної ради закріплені за відповідними територіальними громадами.

Із метою вивчення стану вирішення проблем виборців у лютому місяці відбулися кущові наради за участю голови районної ради Наталії ГИРКИ, депутатів районної ради та очільників територіальних громад – центрів колишніх районів. Протягом зазначеного періоду були відвідані Шишацька, Лохвицька, Великобагачанська та Гадяцька територіальні громади.

Фото без опису

Під час зустрічей порушувалися найгостріші питання життєдіяльності громад. Зокрема, у Шишаках розглянули  шляхи покращення матеріальної бази медустанови, зокрема придбання реанімобіля, якого вона гостро потребує. Про це говорили і голова громади Олександр ТУТКА і депутати Маргарита ХОРОЛЬСКА та Михайло МИХАЙЛИК. У підсумку напрацьовано шляхи вирішення актуальних питань життєдіяльності громади. Також  порушувалося питання доріг.

Фото без опису

Голови міських громад: Лохвицької – Віктор РАДЬКО та Заводської – Віталій СИДОРЕНКО, а також начальниця відділу соціального захисту населення виконкому Сенчанської сільської ради Ірина СТРОЙ у присутності депутатів районної ради Олега КАРАБКИ, Віктора БУРЛЕЯ, Володимира СЕВАСТЬЯНОВА та Олександра ПЕТРЕНКА виклали проблеми життєдіяльності громад акцентувавши увагу на питанні  соціального захисту внутрішньо-переміщених осіб. Зокрема, розглянули можливі механізми «евакуації» одного із будинків сімейного типу із зони бойових дій на територію Лохвицької ТГ. Крім того, Заводська та Сенчанська громади готові, у разі потреби, для подальшого прийому та розміщення ВПО. 

У зустрічі також взяв участь начальник районної військової адміністрації Віталій ДЯКІВНИЧ, він розповів про конкретну роботу районноївійськової адміністрації по розв’язанню проблем громад, зокрема, зміцнення територіальної оборони, ремонту та утримання доріг, що проходять територіями громад тощо. 

Фото без опису

У Великобагачанській громаді потенційно-привабливим варіантом вирішення проблеми медичного забезпечення населення вбачається реалізація можливостей міжмуніципальної співпраці між громадами. У ході обговорення за це висловилися секретарка Великобагачанської селищної ради Ольга ЧЕРНУХА і Білоцерківський селищний голова Іван ЛЕЩЕНКО. А депутати районної ради Леонід ГАВЛОВСЬКИЙ, Іван ЧИШКО і Володимир ЛЕЙКО підтримали таку модель і зголосилися всіляко сприяти її втіленню на території громади.

Крім того, як позитивний приклад, було розглянуто участь соціально-відповідального бізнесу у вирішенні проблем із дорогами. Так, завдяки допомозі приватних підприємців та організацій було відремонтовано ділянку дороги, яка проходить територією Великобагачанської громади. Варто зазначити, що ініціаторами та безпосередніми учасниками були і депутати районної ради.

Фото без опису

Під час зустрічі у Гадячі, з поміж інших питань, було обговорено результати роботи жіночого центру працевлаштування, з якими присутніх ознайомила депутат районної ради Леся ЗЛИВКО - координаторка проєкту «WE ACT II: діємо задля жінок та їхніх можливостей», який реалізований у рамках укладеного між районною радою і ГО „Інноваційні соціальні рішення” меморандуму про співпрацю. Депутати районної ради Володимир РУДЯК, Олександр БОРИС, Оксана КУЛИК, Володимир КИРЧЕНКОВ, Оксана ДУБОВИЦЬКА та Геннадій ДРОБОТЯ, що були учасниками наради, схвально оцінили результати роботи і висловилися за поширення таких форм співпраці в інших громадах району.

Також на зустрічі було предметно проаналізовано стан висвітлення депутатської діяльності та донесення інформації щодо проблем соціально-економічного розвитку району та життєдіяльності громад до жителів. Не залишилася осторонь проблема доріг, яка на жаль, є найгострішою та такою, що зачіпає переважну кількість громад.

Голова районної ради Наталія ГИРКА висловила переконання, що проведення подібних кущових нарад є однією із форм ефективного зворотнього зв'язку з виборцями. А депутати, закріплені за громадами, запевнили у готовності безпосередньо на місцях відстоювати інтереси своїх виборців, використовуючи і депутатський мандат, і можливості співпраці з органами влади, бізнесом і громадським сектором.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора