Відбулася звітна сесія районної ради

Дата: 16.02.2024 19:40
Кількість переглядів: 426

16 лютого відбулася 20-та сесія Миргородської районної ради. У поточному 2024 році це перше засідання ради, яке можна назвати звітним, адже на ньому було заслухано не тільки звіти голови районної ради Наталії ГИРКИ та начальника районної військової адміністрації Віталія ДЯКІВНИЧА про роботу за 2023 рік, а також і звіти голів постійних комісій районної ради. 

Фото без опису

Перед початком роботи присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які полягли захищаючи рідну землю від рашистських загарбників.

Фото без опису

Першим питанням пленарного засідання було визнання депутатських повноважень депутата районної ради ХИЖІ Олега Петровича,обраного за єдиним виборчим списком політичної партії „Довіра”. Він поповнив депутатський корпус районної ради замість вибулого депутата.

Фото без опису

Відповідну постанову обрання депутатом ХИЖІ О.П. оголосила голова районної територіальної виборчої комісії Людмила МАРЧЕНКО, а депутати одноголосно підтримали рішення про визнання його депутатських повноважень.

Фото без опису

Далі, у зв’язку зі зміною у депутатському корпусі, були прийняті рішення про внесення змін до складу постійних комісій та Президії районної ради, а також закріплення депутатів за громадами.

Після завершення розгляду даних питань у порядку денному було заслуховування звітів.

Фото без опису

Голова районної ради Наталія ГИРКА представила депутатам свій звіт, як звіт про спільну роботу разом з депутатським корпусом та виконавчим апаратом по реалізації повноважень районної ради, що передбачені чинним законодавством, в умовах другого року триваючої війни.

Фото без опису

Складний період вимагає напруженої роботи, протягом звітного року основними пріоритетами були соціальний захист внутрішньо-переміщених осіб, реабілітація захисників та їх сімей, працевлаштування населення, що потерпіло від війни, медичне забезпечення населення, допомога сім’ям в складних життєвих умовах тощо. Допомога ЗСУ, волонтерство, військово-патріотичне-виховання – головні напрямки роботи у 2023 році. Звіт супроводжувався цікавою презентацією, був позитивно сприйнятий депутатами, які одноголосно схвалили його відповідним рішенням.

Фото без опису

Далі виступили голови постійних комісій: з питань освіти – Ольга МОРГУН, з питань регламенту – Володимир РУДЯК, з питань бюджету – Оксана КУЛИК, з питань ЖКГ – Іван ЧИШКО, з питань хорони здоров’я – Олександр ФОШИН.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У своїх звітах вони підсумували результати роботи комісій за 2023 рік, узагальнили здобутки і невирішені проблеми.

Фото без опису

У блоці питань, ініційованих районною радою, депутати прийняли рішення про внесення змін до Програми розвитку місцевого самоврядування Миргородського району на 2022-2024 роки, погодили питання управління майном та затвердили терміни звітування депутатів перед виборцями. По всіх зазначених питаннях інформував керуючий справами виконавчого апарату районної ради Андрій ЄМЕЦЬ.

Фото без опису

Звіт про виконання районного бюджету Миргородського району за 2023 рік представила начальниця відділу фінансів Миргородської РВА Марина СИНЯГОВСЬКА. Після її виступу депутати затвердили своїм рішенням річний звіт. Також одноголосно було підтримано внесення змін до районного бюджету на 2024 рік та затверджено розпорядження начальника РВА, прийняті в міжсесійний період щодо використання коштів районного бюджету.

Фото без опису

Начальник Миргородської РВА Віталій ДЯКІВНИЧ виступив із публічним звітом про роботу у 2023 році. Його виступ супроводжувався змістовною презентацією. У звіті детально проаналізовано результати роботи по напрямках і завданнях, що виконувалися військовою адміністрацією у звітному періоді. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У обговоренні звіту взяли участь депутати Олег КАРАБКА, Олександр ПЕТРЕНКО, Микола ТОМА та ін.

Фото без опису

Після розгляду основних питань голова районної ради Наталія ГИРКА зачитала повідомлення про зміни в складі фракції "Довіра". 

Закриваючи пленарне засідання Наталія ГИРКА подякувала депутатам районної ради за активну роботу, а також районній військовій адміністрації в особі її начальника Віталія ДЯКІВНИЧА за конструктивну співпрацю і побажала всім якнайшвидшої Перемоги.

Протокол поіменного голосування 20 сесії можна переглянути за посиланням



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора