27 січня - День пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 09:00
Кількість переглядів: 251

ШановніФото без опису жителі Миргородського району! 27 січня – скорботна дата. У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ‒ однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року. Саме в цей день в 1945 році  звільнили концентраційний табір Освенцим (Аушвіц) – місце ув’язнення, проведення дослідів над людьми і страти євреїв, поляків, ромів та інших жертв.

Ми не маємо права забувати про жахливі злочини, яких зазнала єврейська громада під час Голокосту - цю найжахливішу трагедію, спричиненою фашистами у роки Другої світової війни, трагедію одного народу, яка залишила кривавий слід в історії людства й відізвалася болем в душі кожної людини в світі!

У цей скорботний день ми поділяємо смуток і біль втрат, з вірою у те, що драматична сторінка в історії єврейського народу закрита назавжди. Поки людство пам'ятає помилки минулого - Голокост не повториться.

Вічна пам’ять загиблим і миру всім нам.

 

Голова Миргородської районної ради                                             Наталія ГИРКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора