З нагоди Дня Соборності України у Миргороді відбулося урочисте покладання квітів

Дата: 22.01.2024 11:40
Кількість переглядів: 368

Фото без опису 
22 січня з нагоди дня Соборності України  – 105-ї річниці проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР  відбулося урочисте квітів до пам’ятника Тараса Шевченка.

В урочистій церемонії взяли участь очільники влади Миргородського району та територіальної громади - голова районної ради Наталія Гирка, начальник районної військової адміністрації Віталій Дяківнич, Миргородський міський голова Сергій Соломаха та секретар міськради Олександр Гуржій, а також правоохоронці, військовослужбовці та жителі громади.

Фото без опису

Ця дата має особливе значення для нас. Цього дня у далекому 1919 році в Києві на Софійській площі під спеціально зведеною тріумфальною аркою відбулася урочиста церемонія проголошення Акта злуки – Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Живий ланцюг єднання у січні 1990 року знову показав світу, що Схід і Захід України – разом, що ми спільно прагнемо Незалежності нашої держави.

Фото без опису

І сьогодні ми всі є свідками продовження творення нової історії вільної, незалежної, Соборної України, на сторінках якої, золотими літерами карбується слово “Перемога”. Тому надзвичайно важливо пам’ятати наше минуле, аби вільно творити майбутнє у єдності та соборності.

Ми – згуртовані. Ми – соборні. Ми – єдині. А тому переможемо!

Слава Україні! Героям Слава!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора