Напередодні Різдва відбулася бюджетна сесія районної ради

Дата: 22.12.2023 19:10
Кількість переглядів: 944

22 грудня відбулася 19 сесія Миргородської районної ради, на якій було прийнято бюджет Миргородського району на 2024 рік.

До початку сесії на депутатів  чекав сюрприз – в зал засідань завітали юні щедрівники. Феєричний різдвяний обряд у виконанні дітей був дуже зворушливим. Вітання з прийдешнім Різдвом та Новим роком містили побажання якнайшвидшого завершення війни та перемоги над окупантами.

Після такого емоційного заряду депутати активно приступили до роботи. Всього для участі у засіданні зареструвалися 31  із 41 депутатів.

Відкриваючи пленарне засідання голова районної ради Наталія ГИРКА підкреслила, що завдячуючи мужності українських воїнів, які дають відсіч російським загарбникам, відбувається ця сесія. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв.

Першим питанням було припинення депутатських повноважень депутата районної ради Володимира ЦИБЕНКА у зв’язку з обранням його до Полтавської обласної ради по єдиному виборчому списку замість вибулого депутата. Голова районної ради Наталія ГИРКА від імені депутатського корпусу подякувала йому за сумлінну роботу, у свою чергу Володимир ЦИБЕНКО запевнив колег, що продовжить відстоювати інтереси району з мандатом обласного депутата.

Після основного питання про прийняття районного бюджету на наступний рік, адже сесія – бюджетна, на пленарному засіданні було розглянуто ряд інших важливих питань, зокрема, прийняття районних програм, затвердження технічної документації по землеустрою, погодження орендних та майнових відносин, внесення змін до раніше прийнятих рішень та інші.

Головне питання – районний бюджет на 2024 рік, як і інші питання бюджетного блоку,представила начальниця відділу фінансів Миргородської РВА Марина СИНЯГОВСЬКА. Прийняттю районного бюджету передувало його обговорення. Враховуючи воєнний стан бюджетні слухання було проведено шляхом оприлюднення проєкту бюджету на офіційному сайті районної ради та поширенню в соціальних мережах.

Керівник апарату районної військової адміністрації Віталій ХОМЕНКО представив депутатам проєкт програми забезпечення виконання делегованих повноважень, яка була одноголосно підтримана.

Депутати розглянули, детально обговорили та прийняли рішення про затвердження проєкту землеустрою щодо затвердження (зміни) меж населеного пункту – села Білоцерківка. Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури Миргородської РВА презентував оновлений план меж населеного пункту та відповів на всі питання.

Керуючий справами виконавчого апарату Андрій ЄМЕЦЬ доповів по блоку питань: зміни до програми розвитку місцевого самоврядування, орендні та майнові відносини, а також внесення змін до рішення районної ради ініційованих Шишацькою територіальною громадою.

Перший заступник начальника районної військової адміністрації  Михайло КОРКІШКО виступив із звітом про виконання районної програми територіальної оборони у поточному році та проінформував про заходи програми на наступний рік. Обговорення даних питань відбулося в закритому режимі.

Дуже важливу і актуальну програму реабілітації та підтримки захисників і захисниць, а також членів сімей загиблих представила начальниці управління соціального захисту населення районної військової адміністрації Наталія ШЕЛЕСТ. Вона обґрунтувала необхідність прийняття районної програми та розкрила її зміст. Прийняте рішення, яким депутати затвердили програму, містить рекомендації територіальним громадам району щодо прийняття аналогічних програм.

За ініціативою депутатів на пленарному засіданні було розглянуто звернення ради до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України  щодо забезпечення фінансування на утримання автомобільних доріг загального користування державного значення. У ньому говориться про незадовільний стан доріг державного значення, що проходять територією району та наводяться факти, що мають негативний вплив на вирішення проблеми.

Текст звернення, оголосив  депутат Володимир РУДЯК, після його виступу було одноголосно прийнято рішення підтримати звернення та скерувати його до центрального органу влади для вжиття заходів .

Голова районної ради Наталія ГИРКА також була доповідачем по ряду питань діяльності ради. Зокрема, вона представила проєкти рішень про затвердження структури, штатної чисельності та видатків на утримання виконавчого апарату, про внесення змін до складу Президії районної ради, а також про план роботи районної ради на 2024 рік.

Всього було розглянуто 22 питання. Винесенню їх на бюджетну сесію передувала копітка підготовча робота, аналіз та узгодження, ґрунтовне обговорення на профільних комісій. Саме тому більшість рішень було прийнято одноголосно.

Після розгляду сесійних питань було надано слово начальнику військової адміністрації Віталію ДЯКІВНИЧУ. Він змістовно проінформував депутатів про основні напрямки діяльності військової адміністрації у  2023 році, про отримані здобутки та актуальні проблеми району, над якими працює РВА, у ході обговорення компетентно відповів на питання депутатів, у тому числі і  з приводу перспектив розв’язання проблеми зі станом доріг, на завершення привітав присутніх з прийдешніми різдвяними святами.

Перед закриттям пленарного засідання голова районної ради Наталія ГИРКА подякувала депутатам за їх роботу в непростих умовах воєнного стану і побажала у новому році сил і енергії для подальшої плідної роботи в ім’я перемоги.

Перглянути протокол поіменного голосування ТУТ

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора