У двох громадах Миргородщини відкрили жіночі центри працевлаштування

Дата: 06.12.2023 18:00
Кількість переглядів: 705

Проблема зайнятості жінок в нашій країні була пріоритетною і до війни, а зараз, після повномасштабного вторгнення російських загарбників, українки, як ніколи, відчули на собі нові виклики в питаннях працевлаштування. Багато з них сьогодні змушені були взяти на себе відповідальність за фінансове благополуччя своєї родини, до того ж, значна кількість сімей залишилось без домівок, без роботи.

На Миргородщині кількість тимчасово непрацюючих жінок у громадах поповнилася внутрішньо-переміщеними особами, що опинилися в скрутних життєвих обставинах.

За фінансової підтримки ЄС Фондом Народонаселення ООН в Україні в партнерстві з ГО “Інноваційні соціальні рішення” в громадах Полтавщини розпочато проєкт по створенню жіночих центрів працевлаштування. У рамках даного проєкту планується проведення курсів прикладних професій, які б відразу надали можливість жінкам розпочати власну справу або працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

20 жовтня поточного року депутати Миргородської районної ради на черговій сесії прийняли рішення щодо укладення Меморандуму про співпрацю з Громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення».

Меморандумом передбачено ряд заходів щодо зміцнення економічної спроможності жінок  у тому числі: постраждалих від війни та внутрішньо-переміщених, жінок з інвалідністю, постраждалих від гендерно-зумовленого насильства, та тих, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Одним із першим кроків реалізації Меморандуму став проєкт по створенню жіночих Центрів працевлаштування у двох громадах Миргородського району.

Фото без опису

Фото без опису

4 грудня в приміщенні райради за участю голови ради Наталії ГИРКИ, начальника районної військової адміністрації Віталія ДЯКІВНИЧА, заступниці Миргородського міського голови Наталії МОЛОЧКО, а також депутатів Миргородської міськради Олени БУЛОЙЧИК, Оксани ДЕНИСЕНКО та Лесі ЗОЛОТАРЬОВОЇ відбулося урочисте відкриття жіночого Центру працевлаштування, який охопить своєю діяльністю Миргородську міську територіальну громаду.

Фото без опису

Фото без опису

Новостворений центр презентували кар’єрна радниця проєкту по Миргородській громаді Тетяна УСИК разом із національною координаторкою проєкту «Жіночі центри працевлаштування» Іриною ОРЕЛ та представницею фонду ООН в галузі народонаселення Анастасією ЄПИК-ХАНІНОЮ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Начальниця управління економіки ПрАТ “Миргородкурорт” Ольга ШИКУНОВА у своєму виступі зазначила, що курортні заклади мають потребу в кадрах, зокрема для здійснення заходів реабілітації ветеранів війни. Тому даний проєкт є актуальним для підприємства. Спеціалістка Миргородської філії Полтавського обласного Центру зайнятості Наталія МАЛДРИК також висловилася про зацікавленість у співпраці з центром, як з партнером.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Такий же центр було відкрито і в Гадяцькій громаді. 6 грудня в приміщенні Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського відбулося його урочисте відкриття за участю голови райради Наталії ГИРКИ, голів Гадяцької та Петрівсько-Роменської громад Володимира НЕСТЕРЕНКА та Валентини БУГАЙОВОЇ, депутата облради Олексія МАТЮШЕНКА та депутатів райради Володимира РУДЯКА, Оксани КУЛИК, Оксани ДУБОВИЦЬКОЇ, Катерина ПЕРЕВОЗНИК, Лесі ЗЛИВКО, яка, що приємно зазначити, є кар’єрною радницею проєкту по Гадяцькій громаді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Про завдання, які покладаються на створений центр детально розповіла національна координаторка проєкту «Жіночі центри працевлаштування» Ірина ОРЕЛ.

Фото без опису

Кар’єрні радниці Тетяна УСИК та Леся ЗЛИВКО обмінялися своїм баченням щодо ефективної реалізації проєкту.

Директорка Гадяцької міськрайонної філії Полтавського обласного Центру зайнятості Любов РІЗУН відзначила зацікавленість у створенні таких центрів і заявила про готовність до тісної співпраці на умовах партнерства.

Фото без опису

Оскільки Гадяч є одним із культурних центрів нашого краю, закономірно, що презентація проєкту відбулася в стінах фахового коледжу кульури і містецтв, директор якого Анатолій НАСМЕНЧУК провів цікаву екскурсію по навчальному закладу, а студенти захоплююче привітали гостей. 

Фото без опису

Безсумнівно, відкриття таких центрів посприяє вирішенню проблем зайнятості жінок у громадах Миргородщини. Бажаємо успіхів у реалізації проєкту та виконанню Меморандуму.

Переглянути відео сюжет про подію у Миргороді можна за посиланням тут.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора