Розгляд ключових питань галузі охорони здоров'я - важливий етап підготовки до сесії

Дата: 04.12.2020 17:40
Кількість переглядів: 595

Четвертого грудня у рамках підготовки до чергового засідання сесії Миргородської районної ради відбулася нарада з питань передачі об'єктів спільної власності сіл та селищ району, які знаходяться на території Миргородської міської територіальної громади, у її комунальну власність.

Як і планували, учасники наради акцентували увагу та грунтовно зупинилися на кожному суб'єкті галузі охорони здоров'я. Врахували усі юридичні та фінансові аспекти процедури, пропозиції від територіальних громад. 

У нараді взяли участь: радник голови Миргородської районної ради Михайло Коркішко, голова Миргородської райдержадміністрації Вікторія Ємець, заступник Миргородського міського голови Олександр Гуржій, керівник центральної районної лікарні Ярослав Будний, начальник центру ПМСД Миргородської райдержадміністрації Лілія Павленко, начальник відділу охорони здоров'я Миргородської міської ради Сергій Михайленко, керівник міського центру ПМСД Олександр Фошин, начальник фінансового управління Миргородської міської ради Сергій Скляр, головний спеціаліст Миргородської районної ради з юридичних питань Валерій толмачов, а також очільники Комишнянської, Ромоданівської, Великосорочинської рад - Володимир Харченко, Олександр Верещака та Олександр Тищицький. 

Функціонування як первинної, так і вторинної ланки медицини  однаково важливе для громади, особливо у період пандемії коронавірусу. Тому основним завданням наразі є консолідувати зусилля та здійснити процедуру передачі мережі медичних закладів з дотриманням усіх законодавчих норм, акцентував головний спеціаліст Миргородської районної ради Валерій Толмачов.

Депутат Миргородської районної ради восьмого скликання,  керівник міського центру ПМСД Олександр Фошин у своєму виступі зазначив, що на даному етапі необхідно врахувати усі можливі ризики та прийняти рішення, яке приведе до спільної мети - подальшого безперешкодного отримання жителями якісних медичних послуг.

Радник голови Миргородської районної ради Михайло Коркішко підсумував: "Ми не даємо обіцянок на далеку перспективу, але й затягувати процес не можемо. Маємо мобілізуватися та завершити реформу, розпочату на державному рівні. Рішення буде прийняте на сесії вже 11-го грудня. Незалежно від того, яким воно буде, якість надання медичних послуг населенню буде на високому рівні".



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора