Протокол засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 16.10.2020 17:20
Кількість переглядів: 1137

 Протокол засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №37 від 16.10.2020 

 

 


Протокол №  37

від 16 жовтня  2020   року   м. Миргород

Головував :   голова комісії з питань ТЕБ і НС –  Ємець В.М.

Присутні : члени районної комісії з питань ТЕБ і НС.

Засідання комісії проходило в режимі відео селектору з головами районних державних адміністрацій та керівниками органів місцевого самоврядування області.

На порядок денний виносяться  такі питання:

1. Про епідемічну ситуацію на території району та встановлення рівнів епідемічної небезпеки для окремих адміністративно-територіальних одиниць відповідно до актуального рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15 жовтня 2020 р. № 36 для Полтавської області  на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 ,,Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (урахуванням змін, що внесені постановою Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 956),  в умовах поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

2. Про роботу в умовах поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 закладів  загальної середньої освіти відділу освіти району.

1. СЛУХАЛИ:

  • Інформацію Державної установи „Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України”;
  • Олефір М.В. – завідувач Миргородським міжрайонним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»;
  • Будний Я.В. - директор КНП "Миргородська центральна районна лікарня" Миргородської районної ради;

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення комісія вирішила:

1. Інформацію Державної установи „Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” та доповідачів взяти до відома.

2. Продовжити карантин на території району до 31 грудня 2020 року відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 ,,Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19,  спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

3. Структурним підрозділам райдержадміністрації, районній раді, головам сільських, селищних рад, керівникам організацій, підприємств, установ - відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 ,,Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19,  спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”:

3.1. З 00 год. 00 хв. 19 жовтня 2020 р. забезпечити виконання карантинних заходів «помаранчевого» рівня на території Миргородського району епідемічної небезпеки, визначеного актуальним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15 жовтня 2020 р № 36. для Полтавської області;   

Термін: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

3.2. З 00 год. 00 хв. 19 жовтня 2020 р. на території  Миргородського району  заборонити проведення будь-яких заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, як в приміщеннях так і на обмежених чи відкритих територіях (концерти, зібрання тощо);

Термін: на період дії карантину

 3.3. Керуватися протокольними рішеннями Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановленого рівня  епідемічної небезпеки поширення COVID-19 (,,зелений”, ,,жовтий”, ,,помаранчевий” або ,,червоний”) на території  області або окремої адміністративно-територіальної одиниці, які розміщуються на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України (за посиланням http://covid19.gov.ua).

Термін: на період дії карантину

4. Миргородському відділу поліції  ГУ Національної поліції в Полтавській області, відділу патрульної поліції в Полтавській області спільно з  Миргородським міжрайонним управлінням ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області забезпечити контроль за встановленими на території  Миргородського району обмежувальними заходами, відповідних рівнів епідемічної небезпеки згідно норм постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 ,,Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), та відповідно до зонування епідемічних загроз визначеного актуальним протоколом № 36 від 15.10.2020 р. Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Контроль за виконанням покласти на Миргородський відділ ГУ Національної поліції в Полтавській області, Миргородський відділ патрульної поліції в Полтавській області та Миргородське міжрайонне управління ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

 Термін: на період дії карантину

         5. Відділу управління  персоналом, організаційної та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації, районній раді, головам сільських та селищних рад, керівникам організацій, підприємств, установ - забезпечити широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення щодо неухильного виконання карантинних заходів, відповідно до «помаранчевого» рівня  епідемічної загрози, визначеного актуальним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 15 жовтня 2020 р.  № 36 для Полтавської області.

       Контроль за виконанням покласти на відділ управління  персоналом, організаційної та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Термін: до перегляду рівня епідемічної небезпеки

2. СЛУХАЛИ:

- Овсяннікова С.М. – начальник відділу освіти районної державної адміністрації.

        Враховуючи  стрімке підвищення захворюваності на COVID-19, а також збільшення кількості випадків інфікування педагогічних працівників та здобувачів освіти потребує вжиття невідкладних додаткових заходів, спрямованих на мінімізацію безпосередніх фізичних контактів між учасниками освітнього процесу. З огляду на зазначене та відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 12.10.2020 року № 1/9-575 «Про вжиття заходів із протидії розповсюдженню       COVID-19», за результатами доповідей та з урахуванням обговорення комісія вирішила:

1.   Інформацію  доповідачів  взяти до відома;

2.  Рекомендувати  закладам загальної середньої освіти встановити дату осінніх канікул і провести їх з 19.10 по 30.10.2020 року;

2.1. Заборонити групові заняття спортивного, культурного, розважального напрямків для дітей у закладах позашкільної освіти та інших закладах незалежно від форми власності та підпорядкування з 19 жовтня 2020 року (до 30.10.2020 року);

2.2.  Рекомендувати перехід на дистанційну та змішану форму навчання закладів загальної середньої освіти на території району з урахування епідемічної ситуації розглянути 30 жовтня 2020 року.

 

Про виконання протокольних рішень інформувати секретаріат районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  (електронна пошта: mirgor_rda@adm-pl.gov.ua).

 

Голова  комісії з питань ТЕБ і НС                                                      Вікторія Ємець

Секретар  комісії з питань ТЕБ і НС                                                   Андрій Олексенко

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора