Фахівці обласної ради провели семінар по Бюджету участі

Дата: 03.07.2018 17:16
Кількість переглядів: 825

З метою знайомства із започаткованим обласною радою інноваційним конкурсом “Бюджет участі Полтавської області” 2 липня 2018 року у Миргородській районній раді фахівці обласної ради провели семінар для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також для представників громадського активу району та ЗМІ.

Відкриваючи семінар голова районної ради Яринич Леонід Миколайович акцентував увагу присутніх на важливості залучення громадян до участі у вирішенні соціальних проблем та  подякував сільським головам Ярмаківської, Кибинської, Шахворостівської та Хомутецької сільських рад за те, що у минулому році за їх підтримки на конкурс було подано 7 проектів.

Начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Ірина Леонідівна Березова доступно та цікаво презентувала грунтовний аналіз результатів конкурсу Бюджет участі  Полтавської області у 2017 році. Вона вказала на типові недоліки при оформленні проектної документації, надала фахові рекомендації районній локальній групі та представникам пунктів супроводу при місцевих радах. Березова І. Л. зазначила, що з урахуванням отриманого досвіду положення про конкурс допрацьовано та доповнено. Суттєвими новаціями конкурсу у 2018 році є розширення вікового цензу учасників – відтепер автором проекту може стати мешканець громади, якому виповнилося 14 (!) років. Змінено дольову участь місцевого та обласного бюджетів: 50 тис. грн. – місцевий, 100 тис. грн. – обласний. Також розширено тематику проектів.

Депутат районної ради Євгеній Бродський, який входить до складу районної локальної групи бюджету участі, висловив побажання, щоб проекти-переможці висвітлювалися у ЗМІ та у соціальних мережах для популяризації конкурсу. Відтак, це полегшить задачу промо-кампанії проектів.

В обговоренні проблемних питань обласного конкурсу взяли участь Тетяна Дмитрівна Усенко - начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Миргородської міськради, Лариса Миколаївна Рябко - завідувач сектору економіки і торгівлі Миргородської РДА, Володимир Іванович Харченко - Комишнянський селищний голова, Людмила Іванівна Мисяк – Кибинська сільський голова, Андрій Володимирович Ємець- керуючий справами виконавчого апарату районної ради та ін.

У підсумку учасники семінару висловили сподівання на те, що у 2018 році залучать до участі в конкурсі не менше ніж в минулому році учасників, а також мобілізують більше жителів громад на підтримку проектів.

Також перед присутніми виступив директор Агенції Регіонального розвитку Полтавської області Ігор Миколайович Колодій. Він розповів про мету створення Агенції та основні завдання, для вирішення яких вона діє. Фундаторами Агенції є обласна рада та обласна держадміністрація, Полтавський НТУ ім Кондратюка, Університет споживчої кооперації та Полтавська торгівельна палата. Колодій І. М. запросив керівників ОМС до співпраці у питаннях залучення інвестицій у район.

На завершення роботи фахівець КП “Освіта Інфоком” Олександр Сергійович Деменко розповів про систему електронного документообігу “АСКОД” та надав практичні консультації по її застосуванню.

Учасники семінару подякували фахівцям Полтавської обласної ради за змістовні виступи та практичну користь від комунікаційного заходу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора