На засіданні Правління УАРОР обговорено стратегічні напрямки роботи

Дата: 01.11.2023 10:00
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

У останній день жовтня в Києві відбулося позачергове засідання Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування ”Українська асоціація районних та обласних рад” під головуванням Президентки УАРОР Тетяни ЄГОРОВОЇ-ЛУЦЕНКО. Голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА, яка входить до складу Правління, також взяла участь у його засіданні.

Фото без опису

Після прийняття кадрових рішень - призначення голови Секретаріату, ним став Сергій ЛЕВЧУК, та двох радників Президента УАРОР - Олега ТИМОЩУКА та Валентину ПОЛТАВЕЦЬ, було розглянуто низку важливих рішень, зокрема, затверджено звернення до Президента України щодо внесення змін до складу делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021 - 2026 роки з числа представників УАРОР.

Фото без опису

Також члени Правління делегували Тетяну ЄГОРОВУ-ЛУЦЕНКО до складу Конференції регіональних і місцевих влад Східного партнерства (CORLEAP). Крім того було затверджено Резолюцію учасників З’їзду УАРОР, що пройшов 28 вересня, в якій йдеться про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, зокрема щодо здійснення у повному обсязі повноважень обласних і районних рад в рамках Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (прийняття бюджетів, затвердження кадрових рішень тощо).

Важливе місце було відведено обговоренню міжнародної співпраці, напрямків допомоги громадам, взаємодії з районними та обласними радами.

Такий насичений порядок денний та прийняті рішення вказують на серйозні наміри Асоціації в повній мірі використовуючи ресурс органів місцевого самоврядування більш тісно долучитися до участі в ефективному завершенні адміністративно-територіальної реформи, допомоги країні у війні та подальшому відновленні України.     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора