Конструктивний діалог: зустріч у комітеті ВРУ

Дата: 30.10.2023 09:00
Кількість переглядів: 694

28 жовтня відбулася зустріч делегації Української асоціації районних та обласних рад з головою підкомітету Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталієм БЕЗГІНОМ за ініціативи очільниці УАРОР Тетяни ЄГОРОВОЇ-ЛУЦЕНКО, голови Харківської обласної ради. Голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА, яка є членом правління УАРОР, також взяла участь у цій зустрічі.

Фото без опису

У ході роботи учасники обговорили питання забезпечення ефективності функціонування субрегіонального рівня місцевого самоврядування та висловили своє бачення щодо пошуку максимально ефективної для держави моделі роботи районних рад.

Як відомо, у ході адміністративно-територіальної реформи виникла суспільна дискусія щодо визначення повноважень субрегіонального рівня місцевого самоврядування, в якій позиції асоціації і підкомітету мають розбіжності. Тому така розмова сторін є дуже важливим інструментом пошуку шляхів їх усунення.

Позитивним результатом є те, що Віталій БЕЗГІН охарактеризував зустріч, як перший крок по стабілізації діалогу між комітетом та субрегіональним рівнем місцевого самоврядування. На його думку, усі зацікавлені в тому, що районні ради повинні отримати можливість брати участь в міжнародній співпраці, щоб також залучати міжнародні кошти в Україну.

І це є напрямком спільної подальшої роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора