Відбулася 18 сесія районної ради

Дата: 20.10.2023 18:00
Кількість переглядів: 1238

20 жовтня відбулася 18 сесія Миргородської районної ради під головуванням голови ради Наталії ГИРКИ.

Після відкриття сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників і захисниць, які віддали свої життя захищаючи країну від рашистів.

Перед початком роботи голова районної ради Наталія ГИРКА разом із першим заступником начальника районної військової адміністрації Михайлом КОРКІШКОМ вручили нагрудні знаки „Волонтер України” відомим аграріям Тарану Володимиру Корнійовичу та Ковалю Віктору Степановичу.

У продовження нагородної частини депутат Полтавської обласної ради Олег ДІДЕНКО вручив Грамоту Полтавської обласної ради депутату районної ради Ігорю ФЕДІЮ та Подяку Полтавської обласної ради депутатці районної ради Маргариті ХОРОЛЬСЬКІЙ.

Пам'ятний подарунок було вручено представником однієї з військових частин депутату районної ради Михайлу КОРІКІШКУ за тісну співпрацю та його особистий внесок у справу перемоги над ворогом.

Пленарне засідання розпочалося з визнання депутатських повноважень Костянтина КІРПОСЕНКА та Таміли ЩЕРБАК, які були обрані замість вибулих депутатів. Інформувала по даних питаннях голова Миргородської районної територіальної виборчої комісії Людмила МАРЧЕНКО. Депутати одноголосно підтримали рішення про визнання повноважень новообраних колег.

 

Про стан дотримання законності та правопорядку в Миргородському району депутатів проінформували керівник Миргородської окружної прокуратури Сергій ШИКУНОВ та начальник Миргородського районного відділу поліції Віталій ЯРМОЛЮК. Заслухавши та активно обговоривши дані питання депутати прийняли рішення, яким інформацію взято до відома.

Далі були розглянуті бюджетні питання: внесення змін до показників районного бюджету на 2023 рік та затвердження розпоряджень голови Миргородської РВА, прийнятих в міжсесійний період щодо використання коштів державного бюджету. Інформувала по цих питаннях начальниця відділу фінансів Миргородської РВА Марина СИНЯГОВСЬКА.

Рішення про внесення змін до районної програми делегованих районною радою районній державній адміністрації (військовій адміністрації) повноважень на 2023 рік представив депутатам керівник апарату Миргородської РВА Віталій ХОМЕНКО.

Начальниця Управління соціального захисту населення Миргородської РВА Наталія ШЕЛЕСТ доповіла про стан соціальної підтримки Захисників та Захисниць України та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які мешкають на території Миргородського району. Прийнятим рішенням запропоновано територіальним громадам розглянути можливість прийняття програм реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України.

По питаннях щодо управління спільним майном доповів керуючий справами виконавчого апарату Андрій ЄМЕЦЬ. Зокрема, своїм рішенням депутати погодили передачу приміщення в будівлі районної ради військовій адміністрації для забезпечення виробничих потреб.

Голова районної ради Наталія ГИРКА винесла на розгляд депутатів ряд рішень, що безпосередньо стосуються діяльності ради. Зокрема, було внесено зміни у склад Президії та постійних комісій районної ради, а також – у закріплення депутатів за територіальними громадами.

У закритому режимі було обговорено питання внесення змін в районну програму „Територіальна оборона Миргородського району на 2023 рік”, по якому доповів перший заступник начальника Миргородської РВА Михайло КОРКІШКО.

Одностайно депутатами було підтримане рішення про укладення Меморандуму про співпрацю з громадською організацією „Інноваційні соціальні рішення”. Прийняття цього рішення дасть змогу районній раді долучитися до масштабного проєкту на базі територіальних громад Миргородщини, метою якого є підтримка економічної спроможності та працевлаштування жінок вразливих категорій населення, що постраждали від війни. Інформував з цього питання керуючий справами Андрій ЄМЕЦЬ. У ході обговорення на підтримку рішення виступила депутатка Леся ЗЛИВКО, яка є координатором даного проекту по Гадяцькій територіальній громаді.

Робота депутатів на сесії була злагодженою та конструктивною, що дало змогу ґрунтовно розглянути винесені питання та зважено прийняти по них рішення.

 

Протокол поіменного голосування – за посиланням ТУТ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора