У Миргородській ТГ провели тренінг з питань гендерної рівності

Дата: 14.10.2023 07:00
Кількість переглядів: 1073

12-13 жовтня 2023 року на базі Миргородського ліцею №1 ім. Панаса Мирного представники Громадської організації «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» спільно з Благодійною організацією  «Благодійний фонд «Фонд розвитку громад ІНІЦІАТИВА» провели дводенний тренінг з метою підвищення обізнаності дорослих та дітей з теми гендерної рівності та гендерно зумовленого насильства.

Фото без опису

Відкриваючи тренінг голова Миргородської районної ради Наталія Гирка зазначила, що просвітницька робота серед педагогів та учнівської молоді Миргородської громади сприятиме позитивним змінам у соціальних настроях та поведінці щодо питання гендерної рівності та гендерно зумовленого насильства.

Фото без опису

Місце проведення тренінгу обрано не випадково, адже Миргородська міська територіальна громада є найчисельнішою з поміж 17 громад району.

У перший день учасники тренінгу обговорювали права та можливості в державі незалежно від статі. Також звернули увагу на упереджене ставлення й гендерну дискримінацію, з якою зіштовхуються жінки і чоловіки в суспільстві. Під час тренінгу з питань гендерно зумовленого насильства були розглянуті поняття стать та гендер, гендерні ролі та гендерні стереотипи, гендерно зумовлене насильство та його види.

Фото без опису

На дугий день учасникам - учнівській молоді була надана можливість ознайомитися з даною тематикою у формі квесту-гри «Мобільна варта». Діти із зацікавленістю та задоволенням приймали участь у заході.

Фото без опису

На території Миргородського району ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування»  реалізовує вже не перший проєкт у співпраці з  районною радою. І цього разу, окрім тренінгової роботи, організація привезла із собою благодійну допомогу у вигляді 50 гігієнічних наборів. Дані набори вручені внутрішньо-переміщеним особам, родинам, чоловіки яких загинули на війні та малозабезпеченим сім’ям, діти яких навчаються в ліцеї №1 ім. П.Мирного.

Фото без опису

Миргородська районна рада щиро дякує колегам з ГО « Бюро гендерних стратегій і бюджетування» за вагомий внесок у формування фахових компетентностей психологів, соціальних педагогів та учнівської молоді Миргородської міської громади. Маємо сподівання на подальшу продуктивну співпрацю!

Детальніше - у відеосюжеті міської телестудії "Миргород"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора