На Миргородщині відзначили День захисників і захисниць України

Дата: 02.10.2023 08:00
Кількість переглядів: 907

На Миргородщині відзначили День захисників і захисниць України. 1 жовтня, о 9 годині, на вшанування полеглих у російсько-українській війні оборонців, жителі сіл, селищ, міст Миргородщини долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання, під час якої, у скорботі, все зупинилося навкруги – і дорожній рух і люди.

Після цього у громадах Миргородщини відбулися масові заходи з вшанування Героїв. В адміністративному центрі району - Миргороді, пройшло урочисте вручення Почесних грамот військовослужбовцям, рятувальникам та працівниками правоохоронних органів, у якому взяли участь голова районної ради Наталія Гирка, начальник районної військової адміністрації Віталій Дяківнич та міський голова Сергій Соломаха. 

Також у цей день очільники району та громади в урочистій обстановці передали нагороди родичам полеглих воїнів.

Потім у сквері Слави відбулася урочиста церемонія покладання квітів до портретів захисників на Алеї пам’яті. Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували полеглих земляків.

Світла пам’ять про наших воїнів залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої праці, і водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу нашої Батьківщини.

Дякуємо Вам, кожному Захиснику і Захисниці за мирне небо над головою. Пишаємося Вами!

Слава Україні! Слава Героям! Слава ЗСУ!

 

Детальніше висвітлення подій – у сюжеті міської телестудії «Миргород»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора