КИЛЬОЖЕНКО В.В.

Дата: 18.07.2023 14:46
Кількість переглядів: 129

Фото без описуКИЛЬОЖЕНКО
Валерій Васильович

(с.Петрівці Миргородської ТГ)

Миргородська земля знову приймає навіки ще одного свого ГЕРОЯ, мужнього захисника, патріота, військовослужбовця, старшого солдата Кильоженка Валерія Васильовича, 1996 року народження, який віддав своє життя за мир і спокій у наших домівках, за волю і незалежність нашої країни. 18 липня поховали вірного захисника в с. Петрівці Миргородської міської територіальної громади, де Валерій народився і жив.

Народився Кильоженко Валерій Васильович 15 лютого 1996 року. Він був найменшим, третім сином в родині. Закінчив Петрівцівську загальноосвітню школу. Численні шкільні друзі та вчителі пам’ятають його як працьовитого, справедливого і щирого хлопця. Захоплювався технікою, тож обрав для себе мирну професію автослюсаря. Після навчання був призваний до лав  Збройних Сил України. Солдат Кильоженко опановував військову науку у складі Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

А далі хлопця чекало мирне щасливе українське майбутнє. Валерій влаштувався на роботу. Зустрів своє вірне кохання і одружився. Разом з дружиною Оленою  пишався маленькою донечкою Даринкою. Валерій Васильович мав безліч друзів і користувався повагою в колективі,  мав багато мрій і планів  Підла російська агресія перекреслила плани і змусила взятися до зброї.

У перший найстрашніший день війни Валерій Кильоженко вже був у військкоматі. Миргородський батальйон Полтавської бригади територіальної оборони, до лав якої став солдат Кильоженко, охороняла об’єкти інфраструктури, проходила бойове злагодження. З початку 2023 року у складі 116-ї окремої бригади миргородці виконують бойові завдання у найгарячішій точці бойових зіткнень з ворогом -  на сході держави.  На жаль, в одному з таких зіткнень перестало битися серце вірного сина України. Валерій Васильович був мужнім, хоробрим, відданим військовій справі, прикладом стійкості та рішучості українського воїна. До останнього свого подиху залишався вірним присязі та загинув виконуючи бойове завдання.

Ціна свободи українського народу надто висока й нестерпно болюча. За кожен наш новий світанок ми довіку зобов’язані нашим Захисникам і Захисницям, які кладуть на вівтар жертовності кровопролитної російсько-української війни найдорожче – власні життя... 

Джерело – офіційний сайт Миргородської міської ради: http://myrgorod.pl.ua/news/u-gromadi-poproschalysja-z-virnym-zahysnykom-ukrajiny-valerijem-kylozhenkom


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора