Відбулися загальні збори ПОАСМ

Дата: 11.08.2023 14:56
Кількість переглядів: 743

Фото без опису11 серпня відбулися загальні збори асоціації «Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування» (ПОАСМ) в яких від імені депутатського корпусу Миргородського району взяла участь голова районної ради Наталія ГИРКА. Збори проходили в режимі он-лайн конференції на платформі ZOOM.

Відкрив засідання Олександр БІЛЕНЬКИЙ  - голова Полтавської обласної ради, голова Асоціації. У своєму вступному слові він наголосив на важливості запровадження в діяльності органів місцевого самоврядування інформаційних технологій та сучасних інструментів менеджменту. Полтавська обласна рада має позитивний досвід імплементації в свою діяльність різноманітних інформаційно-комунікаційних платформ.

Важливою основою ефективності та результативності цієї роботи є залучення до співпраці на умовах партнерства органів місцевого самоврядування всіх рівнів, громадського сектору та бізнесу.

Після вступного слова голови Асоціації її виконавчий директор Володимир МИКІЙЧУК продовжив ведення зборів.

Першим питанням було знайомство з електронною платформою „Краудфандинг”. Її презентувала Олеся Дроботенко. Ключові моменти: розробником та регулятором платформи є обласна рада, головним розпорядником та адміністратором - ПОАСМ. Метою Платформи є висвітлення актуальних, суспільно значущих Проєктів у Системі, а також акумулювання Внесків з метою їх перерахування Виконавцю Проєкту для подальшої реалізації Проєкту.

Фото без описуЗагальні збори одноголосно затвердили документ „Правила та порядок залучення благодійних внесків для реалізації проєктів громадських організацій через електронну платформу «Краудфандинг».

Далі відбулася презентація мобільного додатку „Smart Region pl”, в якій взяла участь Дарина Соколова - представниця проєкту Ради Європи „Громада – це ми”. Вона відмітила креативність та новаторський підхід Полтавської обласної ради, зазначивши, що саме на Полтавщині були успішно реалізовані пілотні проєкти даного напрямку, мобільний додаток значно розширює їх можливості , спростивши процедуру ідентифікації учасників. Зокрема, це стосується Бюджету участі, Шкільного бюджету, оформлення заяви на допомогу, донати на ЗСУ та ін.

На зборах також було затверджено зміни до Статуту та унормовано ведення Книги Пошани на сайті обласної ради.

Андрій ЄМЕЦЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора