Діалоги про перспективи діяльності районних рад

Дата: 10.08.2023 14:08
Кількість переглядів: 587

Фото без описуПід такою назвою 10 серпня в студії національного інформаційного Агентства "Укрінформ" відбувся круглий стіл, організований Українською асоціацією районних та обласних рад (УАРОР). Учасники заходу: керівники районних рад зі всієї країни, представники громад, ЦОВВ, ЗСУ, парламентарії, експерти та науковці.

У межах програми круглого столу було обговорено стан та результати адміністративно-територіальної реформи, її нормативне забезпечення й подальший розвиток. Учасники детально обговорили повноваження, що можуть здійснювати районні ради.

Районні ради необхідні в системі органів місцевого самоврядування України. Вони повинні актуалізувати свої повноваження, відповідно до сучасних викликів, та бути забезпеченими ресурсами на їх виконання.

Серед експертів учасниками круглого столу були Анатолій Ткачук - директор з питань науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства», Василь Куйбіда - громадський діяч та науковець, Ігор Коліушко - голова Правління Центру політико-правових реформ, Яніна Казюк - експертка з публічних фінансів та інші.

Також було пряме включення з Польщі - Барбара Пілава-Краус, заступниця старости Ланьцутського повіту, поділилася польським досвідом адміністративного реформування, розповіла про трирівневу організацію місцевого самоврядування (воєводство-повіт-гміна) та розподіл повноважень між рівнями.

У підсумку домовилися про проведення другого етапу круглого столу, узагальнення пропозицій та ініціювання їх обговорення за участі урядовців з галузевих міністерств та профільних Комітетів ВРУ.

Детальніше #УАРОР http://uaror.org.ua/?p=23795

Запис круглого столу можна переглянути за посиланням ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора