Соціальний діалог на захисті прав працівників

Дата: 03.08.2023 18:00
Кількість переглядів: 473

3 серпня у приміщенні ПрАТ «Миргородкурорт» відбулося засідання круглого столу на тему «Регулювання соціально-трудових відносин та забезпечення захисту прав працюючих в умовах воєнного стану», організатором якого виступила Полтавська обласна рада профспілок державних установ.

У роботі заходу взяли участь голова Миргородської райФото без описуонної ради Наталія Гирка, начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич, а також Миргородський міський голова Сергій Соломаха.

Тема, винесена на обговорення, стосувалася особливостей законодавчого врегулювання взаємовідносин між роботодавцями і працівниками у період воєнного стану.  

У ході адміністративно-територіальної реформи відбулися зміни в територіальному устрої, відбулася значна реорганізація бюджетних установ і закладів – їх ліквідація, зміна структури призвела до вивільнення працівників. Налагодження соціального діалогу між сторонами – роботодавцями і працівниками – стало важливим механізмом захисту прав працюючих у державному секторі Миргородського району.

Про новели законодавства, а також про роль профспілок у період воєнного стану говорилося у виступі голови облради профспілок Ірини Богуш.

У ході обговорення теми учасники круглого столу обмінялися досвідом роботи профспілкових організацій, напрацювали конкретні пропозиції для підвищення ефективності своєї роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора