Тижневик для лікарів

Дата: 02.08.2023 09:16
Кількість переглядів: 593

Фото без опису Шановні колеги! 
До вашої уваги останні новини у сфері електронної охорони здоров’я (eHealth) – екосистеми відносин усіх учасників цифрового медичного середовища держави.

Приємного читання!

 


1. Кількість внесених електронних медичних записів в електронну систему охорони здоров’я сягнула 2 мільярдів! Про розвиток найбільшої ІТ-системи країни - ЕСОЗ - читайте за посиланням.

2. Впровадження доступої та доказової реабілітації — флагманський проєкт МОЗ. Про його ключові складові та завдання - за посиланням.

3. Ведення пацієнтів із цукровим діабетом. Тепер лікар категоризує кожного пацієнта в новому функціоналі ЕСОЗ.

4. Щоб посилити спроможність військово-лікарських комісій у Програмі медичних гарантій з квітня цього року запроваджено новий пакет “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки”.

5. "Ведення електронних медичних записів пацієнтів у посттрансплантаційному періоді для призначення лікарських засобів за програмою реімбурсації” - онлайн курс доступний на платформі Академії НСЗУ.

6. В Україні рік як працює Національна гаряча лінія МОЗ та ЮНІСЕФ “Спільно до здоров’я”. За посиланням - контакти та перелік тем, з яких можуть проконсультувати фахівці.

АКТУАЛЬНІ ЗМІНИ У НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТАХ

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо верифікації відомостей в окремих системах та реєстрах".

Наказ МОЗ України від 20.07.2023 № 1318 "Про утворення та затвердження робочої групи проведення приймальних випробувань програмного забезпечення інформаційно-комунікаційної системи «Реєстр харчових добавок, харчових ароматизаторів та харчових ензимів»".

Наказ МОЗ України від 18.07.2023 № 1297 "Про утворення та затвердження робочої групи проведення приймальних випробувань програмного забезпечення «Державний реєстр дезінфекційних засобів»".

Громадське обговорення: Проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України щодо призначення та відпуску лікарських засобів та медичних виробів за рецептом»

Постанова КМУ від від 21 липня 2023 р. № 757 «Деякі питання доступності інформаційно-комунікаційних систем та документів в електронній формі».


© Copyright, Міністерство охорони здоровʼя України, 2023

 

Цей тижневик підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої від імені народу Сполучених Штатів Америки. Відповідальність за зміст цього тижневика, який необов'язково відображає погляди USAID, несе виключно компанія ТОВ «Делойт Консалтинг» в рамках контракту №72012118C00001


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора