У Миргороді розпочав роботу табір «Жінки. Мир. Активізм»

Дата: 26.07.2023 11:22
Кількість переглядів: 631

25 липня в Миргороді на базі ПрАТ ЛОЗ «Миргородкурорт» розпочав роботу Жіночий табір «Жінки. Мир. Активізм», який є частиною проєкту «Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень».  Реалізує даний проєкт ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» у партнерстві із ГО «Центр гендерної культури».

Мета проєкту - розбудова потенціалу переміщених жінок та дівчат, підтримки жіночого лідерства та посилення їх впливу на прийняття рішень на місцевому, регіональному та національному рівнях, надання допомоги жінкам, які були вимушені покинути свої домівки отримати навички та впевненість, щоб посилити голос жінки у процесах прийняття гуманітарних рішень.

Фото без опису

З привітальним словом і побажанням плідної роботи та приємних вражень на відкритті табору виступила голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, яка зауважила, що районна гілка влади майже від початку повномасштабного вторгнення співпрацює із ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» та успішно реалізовувала проєкти по наданню гуманітарної допомоги внутрішньо-переміщеним особам Миргородського району.

Фото без опису
У відкритті табору також взяли участь Аннелі Пеппер - старша Радниця з гендерних питань офісу гуманітарної координаторки ООН в Україні, Світлана Губіна – членкиня ГО «Центр гендерної культури», Тетяна Іваніна – голова правління ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування». Усі виступаючі зауважили, що робота в таборі сприятиме зміцненню зв’язків між учасницями, надасть інструменти для розробки конкретних проєктів, спрямованих на підтримку прав жінок та гендерної рівності.

Впродовж п’яти днів учасниці табору будуть підвищувати свою обізнаність щодо жіночого лідерства та активізму, навчатимуться ключових навичок, необхідних для успішного лідерства, вирішення конфліктів та миротворчості, вивчатимуть історію жіночого руху, ділитимуться досвідом, а також насолоджуватись краєвидами та спокоєм Миргородського курорту.

Фото без опису

Наприкінці голова районної ради Наталія Гирка ще раз подякувала організаторам заходу, побажвши всім присутнім отримати те, заради чого вони приїхали - гарного настрою, спокою, корисних знань, нових знайомств та віри в свої сили.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора