Ключові моменти чергової 17 сесії районної ради

Дата: 21.07.2023 19:00
Кількість переглядів: 1284

21 липня у приміщенні районної ради відбулося пленарне засідання чергової 17 сесії районної ради восьмого скликання, в якому взяли участь 31 депутат.

На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Захисників і Захисниць, відданих синів та доньок України.

 

Фото без опису

Відкриваючи пленарне засідання голова районної ради Наталія Гирка зазначила: "Сьогодні ніхто не залишається осторонь у питанні захисту країни. Триває щоденна напружена праця у тилу, кожен з нас у міру своїх можливостей вносить свій внесок у Перемогу: хто займається волонтерською діяльністю, хто на трудовому фронті допомагає зміцнювати оборонні рубежі, хто забезпечує роботу підприємств і установ тощо. Тому, перед початком сесії хочеться виконати приємну місію нагородження відзнаками Президента України та відзнаками Полтавської обласної ради кращих з кращих, хто проявив себе у цей відповідальний для країни період".

Розпочав церемонію нагородження начальник Миргородської ВРА Віталій Дяківнич, він вручив відзнаки Президента України «За оборону України» керівникам місцевих підприємств Жиліну С. В., Савіську О. В., Чишку В. В. та Рясному В. М.

Фото без опису

Депутати Полтавської обласної ради Оксана Винниченко та Олег Діденко вручили відзнаки обласної ради: директору ТОВ «Сергіївський продукт» Опришку В. І. – Подяку обласної ради, голові Сенчанської сільської ради Сліпуховій Н. В. – Почесну Грамоту обласної ради, директорам медичних закладів Фошину О.Л. – Грамоту обласної ради, Гавловському Л. О. – Почесну Грамоту обласної ради, Бурлею В. В. – Подяку обласної ради.

Фото без опису

Голова районної ради Наталія Гирка надала слово для привітання нагороджених Герою України Мостовому О.В., якого зал зустрів оплесками.

Фото без опису

Завершуючи церемонію нагородження Наталія Гирка подякувала усім, хто не залишається осторонь у питанні захисту країни та робить свій внесок у здобуття Перемоги.

Продовжилася робота розглядом проєктів рішень. У першому блоці питань, після інформації  голови Миргородської районної ТВК Людмила Марченко, депутати підтримали рішення про визнання депутатських повноважень Колодька Івана Володимировича, Ставицького Олексія Петровича, Гуржій Лариси Олександрівни.

Фото без опису

Далі депутати ухвалили рішення з питань фінансового блоку, по яких доповіла начальниця відділу фінансів Миргородської РВА Марина Синяговська.

Фото без опису

Проголосували депутати і за зміни до Програми «Забезпечення виконання Миргородською районною державною адміністрацією делегованих їй районною радою повноважень», доповідав керівник апарату Миргородської РВА Віталій Хоменко.

Фото без опису

Про стан забезпечення державних гарантій внутрішньо-переміщених осіб на території Миргородського району поінформувала начальниця управління соціального захисту населення Миргородської РВА Шелест Наталія Нугзарівна.

Фото без опису

З метою підтримки матеріально-технічної бази Миргородського ТЦК та СП, депутатським корпусом підтримано рішення про передачу районною радою матеріальних цінностей Миргородському ТЦКСП.

У зв’язку із продовженням впорядкування територіальними громадами документації по об’єктах нерухомого майна, переданих їм районною радою у ході децентралізації, депутатами підтримано відповідні рішення, по яких доповів керуючий справами виконавчого апарату районної ради Андрій Ємець.

Фото без опису

Важливим питанням сесії було внесення змін до Програми «Територіальна оборона Миргородського району» на 2023 рік, яке народні обранці розглянули в закритому режимі.

Депутати ухвалили рішення про припинення депутатських повноважень Байрамова Камандара та Стешенко Людмили згідно з поданими заявами.

Також на сесії було розглянуто депутатський запит Володимира Рудяка стосовно незадовільного стану доріг. Депутати одноголосно підтримали  запит та доручили виконавчому апарату районної ради надіслати його на адресу Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області. Голова районної ради Наталія Гирка наголосила, що обов’язково проінформує депутатів про результати розгляду запиту.

Фото без опису

Депутатка Олена Трапікас оголосила звернення щодо питання припинення договорів оренди або користування УПЦ (мп) землею, церковними спорудами, що перебувають у державній власності та передачі майна та земель до комунальної власності громад.

Фото без опису

Питання, винесені на сесію, були розглянуті в конструктивній атмосфері, у підсумку депутати проголосували за всі 18 рішень порядку денного. Протокол поіменного голосування тут

#Миргородськарайоннарада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора