Олег Остапенко

Дата: 03.07.2023 09:08
Кількість переглядів: 474

28 червня, у День Конституції України, на Алеї Героїв миргородці віддали жалобні почесті земляку, воїну Олегу Остапенку. Він з перших днів став на захист України. Боронив рідну землю від російського окупанта, наближав Перемогу.

Він був командиром бойової машини - командир  механізованого відділення 1-го механізованого батальйону в/ч А 4007.  Військовий загинув 6 вересня 2022 року у запеклому бою в Авдіївці Донецької області, з честю виконавши свій військовий обов’язок. Протягом певного часу воїн вважався безвісти зниклим. Згодом, за рішенням суду, Олега Остапенка визнано загиблим. Сьогодні на Алеї Героїв відкрили пам'ятник миргородському захиснику, Почесному громадянину Миргородської громади. (Рішенням  32 сесії Миргородської міської ради від 24.05.2023 року присвоєно звання "Почесний громадянин Миргородської міської територіальної громади" (посмертно).

Олег Петрович Остапенко народився 18 січня 1977 року в м.Миргороді. Закінчив 9 класів колишньої школи №2 і отримав спеціальність водій автокрана в Миргородському професійно-технічному училищі №44. Далі - служба в лавах Збройних Сил України у місті Івано-Франківськ. Армійське життя припало до душі, і старшина Остапенко після строкової служби продовжив службу за контрактом в Миргородській військовій частині бригади тактичної авіації. Олег Петрович був вправним механіком, користувався повагою за фаховість, вміння виконувати складні завдання і готовність прийти на допомогу. Після закінчення контракту отримав ще одну спеціальність – електрозварювальника. Працював за кордоном, на будівельних майданчиках Києва. Повномасштабна війна застала Олега в столиці і він відразу вирушив додому – до віськкомату. 2 березня 2022 року приступив до військових навчань  на Черкащині, і потім  - пекельний «нуль» - передова.. Авдіївка... Бої тут розпочалися ще 21 лютого, тобто ДО повномасштабного вторгнення. Саме тут росіяни вперше скоїли страшні злочини із застосуванням термобаричних артилерійських систем та фосфорних боєприпасів. У 2022-му запеклі бої під Авдіївкою не вщухали цілодобово, ворог атакував з усіх видів озброєння і українські сили оборони прикладали надзусиль для стримування агресора. Старшина Остапенко разом із побратимами стояли до останнього, захищаючи рідну землю. Він був вмілим командиром, прикладом стійкості і рішучості. На жаль, внаслідок ворожого обстрілу і прямого влучання у бліндаж загинули четверо наших захисників, серед них - командир бойової машини - командир відділення одного з підрозділів 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка старшина Олег Петрович Остапенко.


Джерело - сайт громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора