Андрій Козиняк

Дата: 07.06.2023 17:01
Кількість переглядів: 496

Великосорочинська громада в жалобі – безжальний ворог забрав життя нашого захисника Козиняка Андрія Юрійовича, 1988 р.н., жителя с. Великі Сорочинці.

Андрій Юрійович народився 12 серпня 1988 року в селі Ванновка Тулькубаського району в Казахстані. В 1991 році родина переїхала до України в село Великі Сорочинці. У 1995 році Андрій пішов до першого класу Великосорочинської загальноосвітньої школи I-III ступенів, яку закінчив у 2006 році. Хлопець ріс працьовитим, товариським, ввічливим, доброзичливим. По закінченню школи вступив до Миргородського ПТУ № 44 і отримав спеціальність кухаря.

Після навчання повернувся в рідне село та працював різноробочим.

З перших днів повномасштабного вторгнення агресора на нашу землю, вступив до Миргородського батальйону територіальної оборони захищати найдорожче – Батьківщину, рідний край та родину.

27 вересня 2022 був призваний на військову службу на підставі указу Президента України «Про загальну мобілізацію». Військову присягу прийняв 14 жовтня 2022 року при військовій частині А4609. Займав посаду стрільця другої роти охорони військової частини А4609.

Вірний військовій присязі, виконуючи свій патріотичний обов’язок, виявивши стійкість і мужність в боях за нашу державу, 5 червня 2023 року під час виконання бойових завдань в районі проведення бойових дій поблизу населеного пункту Левадне Запорізької області Андрій Козиняк загинув.

Андрій Юрійович був люблячим чоловіком, хорошим батьком, уважним сином та братом. Він завжди був сміливим і відважним, ніколи не ховався за чиюсь спину.

Не передати словами біль, що пронизує наші душі. Це непоправна втрата не лише для нашої громади, а й для всієї України. Ми ніколи не забудемо нашого захисника-Героя, який віддав своє життя захищаючи свободу свого народу.

Схиляємо у пошані голови перед світлою пам’яттю нашого Захисника, гідного сина незламного українського народу.

Не забудемо. Не пробачимо. Вічна пам'ять і вічний спокій нашому Герою.


Джерело - сайт громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора