Підсумки онлайн-наради Української асоціації районних та обласних рад

Дата: 07.06.2023 10:49
Кількість переглядів: 651

Члени Української асоціації районних та обласних рад систематично активно обговорюють актуальні питання сьогодення. З цією метою створили робочі групи з питань актуалізації повноважень райрад, до яких розподілили керівників 118 районних рад з усіх куточків країни.

Склад робочих груп сформували відповідно до напрямків роботи постійних комісій асоціації: комісії з питань економіки та аграрної політики; з питань культури, інформаційної політики та цифрової трансформації; з питань фінансів, бюджетної та податкової політики; з питань соціальної політики; з питань екології; з питань інфраструктури та житлово-комунального господарства; з питань охорони здоров’я; з питань молоді, спорту та національно-патріотичного виховання; з питань освіти і науки.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка увійшла до робочої групи з питань освіти і науки, яка є однією з найбільш чисельних за складом.

Днями відбулася нарада у форматі зум-конференції на тему актуалізації повноважень для районних рад. Учасниками якої стали очільники районних рад зі всієї країни та експерти.

Як зазначив Голова Секретаріату УАРОР Юрій Андрійчук, в державі все більше активізується законотворча діяльність. Тож, зокрема, є актуальним питання подальшого обговорення та напрацювання функцій, що могли б виконувати органи місцевого самоврядування субрегіонального рівня. В майбутньому такі доробки запропонуються у нормативно-правову базу.

За результатами наради підготовлені відповідні організаційні та змістовні документи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора