У Великобагачанській громаді відбувся тематичний захід до Дня матері

Дата: 12.05.2023 16:02
Кількість переглядів: 539

Фото без опису14 травня Україна відзначатиме День матері. Ні звуки сирени, ні постріли гармат не викреслять цей день з нашого життєвого календаря. Мати і дитя – немає у світі досконалішого єднання. 12 травня у Великій Багачці відбувся урочистий тематичний захід з нагоди Дня матері.

Розпочався він із Загальнонаціональної хвилини мовчання, присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув у цій страшній війні. Мама, все, що пов’язане з нею – ніжне, любляче, найсвітліше. Сьогодні це слово має й інші порівняння. Мати боронить, чекає, оберігає, допомагає. І навіть тут, в тилу, її думки далеко звідси, вони – там, поряд з її дитям в окопі, на бойових позиціях. Безмежна дяка Матері, яка виховала справжнього чоловіка, воїна, захисника. Уклін доземний матерям Героїв-солдат, які охороняють український народ тепер назавжди із небесних засвітів.

Селищний голова Сергій Горбань привітав матерів із прийдешнім святом, подякував за виховання дітей, побажав їм, найголовніше – миру та перемоги. Особливі ж слова подяки прозвучали для тих матерів, чиї відважні та мужні сини вже ніколи не повернуться до отчого дому, адже віддали своє життя за Перемогу та наше мирне майбутнє.

Відповідно розпорядження Великобагачанського селищного голови медаль «Орден матері бійця» отримали мами загиблих захисників Волинець Тетяна Миколаївна, Петрова Олена Миколаївна, Писаренко Раїса Андріївна, Рудь Євгенія Володимирівна та Хожій Ганна Степанівна.

Великобагачанщина пишається своїми багатодітними родинами. У громаді проживає близько 105 багатодітних сімей, у яких виховується 360 гарненьких хлопчиків та дівчаток. 8 жінок мають почесне звання «Мати-героїня».

Мабуть усі в громаді добре знають родину Швеців – неймовірно чудову, енергійну матусю Аліну Іванівну та її славних діточок Євлалію, Іванну, Олександру, Михайла, Анну та Ярославу. Вони активні учасники (і переможці) наших конкурсів та не раз зачаровували всіх своїми колядками, щедрівками, незабутньою щирою атмосферою дружньої української родини. Дітлахи навчаються у музичній школі, скоро презентуватимуть сімейне дитяче інструментальне тріо. А ще вони малюють, танцюють, співають, разом з мамою та бабусею печуть неймовірно смачні солодощі. І безмежно люблять Україну. Згідно розпорядження Великобагачанського селищного голови Аліна Швець нагороджена медаллю «За сумлінне батьківство».

На заході звучали щирі слова про матусь з уст учасників молодшої групи зразкового театру читця «Українська світлиця» та пісні у виконанні аматорів сцени та професійних виконавців про Україну, про подвиг матерів, які чекають своїх синів та дочок з війни, чекають з Перемогою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора