ТИХОНЕНКО Олександр Іванович

Дата: 10.05.2023 11:26
Кількість переглядів: 449

Старший сержант Олександр Тихоненко загинув 20 січня 2023 року поблизу села Благодатне, що на Донеччині. У складі евакуаційного екіпажу Олександр їхав забирати своїх поранених та загиблих побратимів. Але росіяни влучили по евакуаційній техніці із ПТУРа. Майже три місяці родина Тихоненків чекала на результати ДНК-аналізу. І нарешті Саша знайшов спокій на рідній землі.

Олександр Тихоненко народився 10 вересня 1991 року селі Броварки. У шість років пішов до першого класу Броварківської школи. Після того як школа у селі закрилася школа навчання продовжив у Гадяцькій школі-інтернаті.

Після 9 класу вступив до Лохвицького медичного училища, після закінчення якого продовжив здобувати медичний фах у Київському національному медичному університеті імені Богомольця.

Олександр Тихоненко пішов на фронт у розпал АТО. Січень-лютий 2015 року — це бої за Дебальцеве. Про той період сам Саша мало розповідав своїм рідним. Але побратими іноді розкривали «військові» таємниці.

Після Дебальцевого хлопець дослужував за контрактом, повернувся додому, працював у різних організаціях, а потім у 2021 році знову підписав контракт. Мамі говорив, що він бачить себе лише в армії, бо там він потрібен іншим.

У січні 2022 року Олександр Тихоненко знову підписує контракт — тепер зі 116-ю бригадою Сил територіальної оборони (Полтавщина) та служить фельдшером медичного пункту 146 батальйону.

Олександр Тихоненко був складі групи, яка звільняла окуповану росіянами Гадяччину у лютому-березні 2022 року.

Побратим Олександра Віталій розповідає, що того дня Олександр не лише їхав забирати поранених і загиблих, а й виконував важливе бойове завдання — екіпаж евакуаційного МТЛБ мав прокласти маршрут, по якому мав заходити батальйон.

Востаннє родина бачилася із ним, коли Саша приїхав на похорон батька — у грудні 2022 року. На сорок днів не планував їхати. Пообіцяв, що приїде навесні.

Навесні Тихоненки й вся Гадяччина прощалася із Сашею. Він дотримав свого слова.

У воїна залишилася мама, сестра, племінниця й бабуся.

Олександр Тихоненко нагороджений відзнакою Православної церкви України «За жертовність і любов до України», відзнакою Президента «За участь в антитерористичній операції», медаллю «Захиснику батьківщини», нагрудним знаком «Учасник АТО» (нагорода Генерального штабу Збройних сил України) та медаллю «Доброволець».

https://www.facebook.com/irt.pl.ua/videos/917880032830924


За матеріалами сайту Гадяч. City


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора