Іван Гайдар

Дата: 10.05.2023 10:52
Кількість переглядів: 479

У Миргородській громаді попрощалися з земляком, відданим солдатом України Іваном Васильовичем Гайдаром. 6 травня 2023 року у бою на території Луганської області воїн Іван Гайдар загинув смертю хоробрих.

Іван Васильович народився 19 листопада 1990 року в селі Дібрівка Миргородського району в дружній багатодітній родині. Змалку Івана вирізняв талант майструвати. Мріяв будувати затишне і комфортне житло. Тому після закінчення Дібрівської школи обрав будівельну професію в Миргородському професійно-технічному училищі №44. Отримавши диплом, влаштувався на роботу в школу. А потім була строкова військова служба і різні будівельні майданчики. Колеги по роботі цінували дисциплінованого, старанного, відповідального і порядного майстра своєї справи. Друзі поважали за привітність, щирість і людяність. Івану пощастило зустріти своє кохання, створити сім’ю, в якій у лютому минулого року народилася чудова дівчинка Полінка. Попереду - багато планів і сподівання на щасливе життя. Не сталося. Мрії перекреслила клята війна. Про це повідомила директор Дібрівської гімназії Лариса Гуржій.

"З перших днів війни Іван служив у роті охорони Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а згодом - на пекельному сході держави, захищати волю і територіальну цілісність держави від безжального й підступного ворога.  Вправно і сумлінно герой захищав українську землю, був надійним побратимом і сміливим  бійцем. На жаль,  6 травня у бою біля населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району Луганської області стрілець третьої стрілецької роти військової частини А 4020 солдат Іван Гайдар загинув смертю хоробрих. Війна обірвала молоде життя, залишивши батьків без сина, а дружину і доньку -  без чоловіка і батька," - розповів начальник групи морально-психологічного забезпечення Миргородського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки капітан Богдан Зубченко.

Перестало битися серце щирого патріота, мужнього та сміливого воїна – героя, справжнього друга, люблячого сина, брата, чоловіка і батька, якому навіки лише 32 роки.

Похвали Героя з відповідними почестями на алеї Героїв у Миргороді.


Джерело - сайт Миргородської міської ради 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора