У Миргороді відзначили День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 15:26
Кількість переглядів: 899

8 травня з нагоди Дня пам’яті та примирення у Миргороді відбувся тематичний захід. У якому взяли участь: голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич, міський голова Сергій Соломаха, командир військової частини, Герой України Олександр Мостовий, ветерани та численна громадськість.

На заході прозвучали тематичні вірші у виконанні самодіяльних артистів та музичні композиції. Всі присутні вшанували світлу пам'ять загиблих на війні хвилиною тиші. Потому – поклали букети живих квітів до пам’ятних знаків у Сквері Слави.  

«Вже другий рік день пам’яті та примирення відзначаємо в умовах повномасштабної війни. Наше сьогодення – це сирени і тривожні новини. Як і у роки другої світової, Українська земля стала плацдармом найкривавіших боїв. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. Проте саме у важких боях, у протистояннях із ворогом міцніє наша віра в перемогу. Ми впевнено йдемо до свободи, пам’ятаючи про те яку непомірну ціну платимо за мирне небо.» - відзначила голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.  

Довідково: Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора