Обговорили питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я у Миргородському районі

Дата: 03.05.2023 11:43
Кількість переглядів: 455

2 травня в актовій залі Миргородської районної ради відбулася робоча нарада керівників громад району з директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної військової адміністрації Віктором Лисаком з питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я. Захід відбувся за сприяння начальника Миргородської РВА Віталія Дяківнича. 

Участь в нараді взяли голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, заступники начальника райвійськадміністрації Михайло Коркішко та Людмила Горобець, голови територіальних громад Миргородського району, керівники закладів охорони здоров'я первинної та вторинної ланки.

Варто нагадати, що Кабінет Міністрів України 28 лютого 2023 року схвалив Постанову № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», яка передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медичних закладів.

Наразі в Полтавській області ведеться активна робота з налагодження концепції функціонування мережі закладів охорони здоров’я відповідно до зазначеної постанови.

Віктор Лисак пояснив, що новий підхід має на меті сформувати в Україні спроможну мережу закладів охорони здоров’я, що забезпечить медичне обслуговування у межах відповідного госпітального округу та надасть змогу організувати належну якість такого обслуговування, своєчасність та доступність для населення, а також ефективне використання матеріальних, трудових та інших ресурсів.

У ході спілкування із очільниками громад він наголосив, що ті медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі не будуть ліквідовані, а продовжуватимуть функціонувати та матимуть право і надалі укладати контракти з Національною службою здоров’я. Розвиток таких медзакладів відбуватиметься за рахунок громад, які будуть спроможні забезпечувати їх функціонування відповідно до вимог.

Також під час зустрічі учасники обговорили причини, що призвели до проблемних питань у сфері охорони здоров’я та шляхи забезпечення безпечного медичного простору і належної якості надання медичних послуг в умовах воєнного стану.


За інформацією сайту Миргородської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора