Керівники районної гілки влади та очільники громад Миргородщини взяли участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

Дата: 21.04.2023 15:13
Кількість переглядів: 487

Міжнародний саміт міст та регіонів відбувся 19–20 квітня в Києві з ініціативи Глави держави. 

У заході взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і представники загалом 40 держав.

Організатори Саміту - Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України та Міністерство закордонних справ України.

Від Миргородщини участь у саміті в онлайн режимі взяли голова Миргородської районнї ради Наталія Гирка, начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич разом із першим заступником Михайлом Коркішком, а також голови територіальних громад Миргородського району.  

Захід має на меті розширити горизонти співпраці Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові з представниками місцевих громад по всьому світу й залучити їх до підтримки України.

«Цим самітом ми відкриваємо новий рівень взаємодії на майданчику Конгресу. Це взаємодія між нашими громадами, громадами України, та громадами інших поважних держав – наших партнерів, яких ми дуже високо цінуємо. Тих, хто так само, як і всі українці, цінує найголовніше – свободу й важливе, дієве місцеве самоврядування», – сказав Володимир Зеленський у виступі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора