Відбулася 16-та сесія районної ради

Дата: 12.04.2023 14:36
Кількість переглядів: 387

Фото без опису11 квітня в актовій залі районної ради відбулася 16-та позачергова сесія. На порядку денному засідання звіт начальника Миргородської районної військової адміністрації про виконання бюджету і делегованих повноважень за 2022 рік, фінансові та поточні питання.

Засідання сесії розпочали із хвилини мовчання на вшанування світлої пам’яті наших земляків, захисників та захисниць України, життя яких обірвала війна.

Фото без опису

Потому перейшли до розгляду питань, внесених до порядку денного. Першим заслухали ЗВІТ начальника Миргородської районної військової адміністрації Віталія Дяківнича за 2022 рік.

Віталій Дяківнич акцентував увагу на тому, що вектор роботи у період військового стану зосереджений на пріоритетних напрямках: оборонному та соціальному. А це передусім – створення системи захисту і оборони, максимальна підтримка військових, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Фото без опису

Упродовж 2022 року Миргородською райвійськадміністрацією проводилися заходи спрямовані на виконання районного бюджету, забезпечення виконання районної програми «Територіальна оборона Миргородського району на 2022 рік», соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, підготовки до нового навчального року, забезпечення функціонування об'єктів критичної інфраструктури. Велика увага у діяльності органу виконавчої влади приділялася питанням забезпечення оборони, громадської безпеки і порядку, захисту критичної інфраструктури, здійснення заходів правового режиму воєнного стану в межах своїх повноважень.

Далі перейшли до розгляду фінансових питань порядку денного, які доповіла начальник фінансового відділу районної військової адміністрації Марина Синяговська: про внесення змін до показників районного бюджету Миргородського району на 2023 рік та про затвердження розпоряджень начальника районної військової адміністрації, прийнятих в міжсесійний період щодо використання коштів районного бюджету Миргородського району.

Фото без опису

Наступні рішення стосувалися діяльності депутатського корпусу районної ради восьмого скликання. Депутати районної ради Ірина Даниленко (м.Гадяч, ПП «Рідне місто»), Анастасія Опришко (м.Гадяч, ПП «За майбутнє») та Олександр Сілютін (м.Лохвиця, ПП «Європейська солідарність») згідно поданих заяв та попередньому розгляду їх на регламентній комісії вирішили достроково припинити свої повноваження. Таке рішення аргументоване виключно сімейними обставинами кожного з них без прив’язки до політичних сил. Фото без опису

 

Колеги шляхом голосування підтвердили своєю згодою дані проекти рішень. Заявивши про конфлікт інтересів, Ірина Даниленко, Анастасія Опришко та Олександр Сілютін відповідно участь у голосуванні за ці питання не брали. По завершенню вони подякували за отриманий за час каденції досвід. У свою чергу, голова Миргородської районної ради Наталія Гирка також висловила їм вдячність за роботу у складі ради, на закріплених територіях та за активність у реалізованих акціях на підтримку жителів Миргородщини.

Фото без описуФото без описуФото без опису

На пленарному засіданні 16-ї позачергової сесії розглянули 7 питань. У роботі сесії взяло участь 28 народних обранців, а також депутат Полтавської обласної ради, голова постійної комісії облради з питань освіти, науки та культури Олег Діденко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора