Підсумки робочого візиту очільника Полтавської ОВА Дмитра Луніна до Миргорода

Дата: 07.04.2023 10:09
Кількість переглядів: 387

У рамках робочого візиту очільника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна оглянули низку навчальних закладів у Миргороді. Делегація у складі народного депутата Олексія Устенка, директора департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євгена Кончаковського, голови Миргородської районної ради Наталії Гирки, начальника Миргородської районної військової адміністрації Віталія Дяківнича, першого заступника Миргородського міського голови Олександра Острянина відвідала ПТУ №44.

Керівник училища провів екскурсію, на якій побачили практичні заняття учнів, які здобувають професію перукарів, електромонтерів. На власні очі побачили навчально-практичний центр, обладнаний сучасними приладами та інструментами для відточування саме практичних навичок учнями.

Серед пріоритетних завдань закладу – оновлення сільгосптехніки, необхідної для підготовки трактористів-машиністів. У межах програми «EU4Skills» училище планує отримає її від міжнародних партнерів на загальну суму 460 тисяч євро. Мова про трактори, вантажівки та сівалки. Загалом відзначили, що на ринку праці великим попитом насьогодні користуються саме робочі професії (кухар, електромонтер, тракторист-машиніст, муляр-штукатур, водій), які можна опанувати в ПТУ.

Далі вирушили до Миргородського фахового коледжу імені М. Гоголя. Один із навчальних корпусів цього закладу був збудований у 1892 році та має велику культурну цінність, адже є пам’яткою історії місцевого значення. Когорта випускників коледжу різних років стали майстрами, імена яких відомі навіть далеко за межами України. Зараз же вищу освіту на базі закладу освіти здобувають близько трьох сотень студентів. Подвір’я коледжу прикрашають роботи випускників – скульптури, виконані у різних техніках переважно на гоголівську тематику. Залікові роботи студентів зібрані і в приміщенні старого корпусу у музейних кімнатах. Вони становлять унікальний архів, експозиція якого постійно доповнюється фаховими витворами з фарфору, фаянсу, майоліки, кераміки (декоративні вази, тарелі, різноманітні ужиткові керамічні предмети, декоративні панно, оригінальні прикраси). Приміщення коледжу наразі потребує реставрації, адже час не сприяє збереженню культурного надбання для наступних поколінь. Проте після комплексу відновлювальних робіт цей об’єкт має всі шанси стати осередком гончарства національного рівня та справжнім туристичним магнітом для численних гостей міста.

Також того дня делегація відвідала Миргородську спеціальну школу Полтавської обласної ради. Тут навчається понад 70 школярів з особливими освітніми потребами Миргородської територіальної громади та Полтавської області. А цього навчального року на базі школи розпочали діяльність структурні підрозділи Луганського національного університету ім. Т.Шевченка.

У вступну кампанію 2022 року до структурних підрозділів університету вступило близько 600 абітурієнтів. У вересні вже на Миргородщині факультетом природничих наук укладено угоду з Українським клубом аграрного бізнесу, впроваджується програма «Агрокебети», студенти отримали додаткову стипендію у розмірі 200 євро. Інститут фізики, математики та інформаційних технологій отримав три гранти, які стануть основою формування нової матеріально- технічної бази. Інститут економіки та бізнесу та ВП «Брянківський фаховий коледж» співпрацюють з місцевими підприємствами - стейкхолдерами. Активним є і культурне життя - проводяться тематичні  виставки творчих робіт, благодійні виставки робіт студентів, випускників та викладачів.

На згадку про зустріч Дмитру Луніну подарували фото, зроблене у 2022 році на віддаленій точці України - станції Академік Вернадський, що в Антарктиці. На фото випускник університету, біолог, волонтер, член 27 української антарктичної експедиції Сергій Глотов, з прапором України, який він вивіз із Луганська у 2014 році.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора