Більше 160 домогосподарств Петрівсько-Роменської територіальної громади, які прийняли в себе внутрішньо переміщених осіб, отримали 43 тонни кормів для вирощування с/г тварин

Дата: 03.04.2023 16:54
Кількість переглядів: 398

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), разом із виконавчими партнерами: всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування "Асоціація сільських, селищних та обєднаних громад України" та асоціацією "Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування" розпочали роздачу кормів для тварин у Полтавській області.  

Координаторами проєкту в Полтавській області є Володимир Микійчук – виконавчий директор Асоціації «ПОАОМС» та Анжеліка Басаман.

У Полтавській області більше трьох тисяч домогосподарств отримають допомогу від ФАО у вигляді наборів кормів для годівлі курчат-бройлерів та поросят. Всього 29 громад області отримають корма, загальною вагою більше 600 тон.

Загалом допомогу у межах програми отримають близько 60 000 українських сільських родин із 13 областей України: Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернівецької. Програма реалізується завдяки фінансовій підтримці Австралії, Бельгії, Європейського Союзу, Українського гуманітарного фонду, Фонду Луї Дрейфуса та Франції.

Згідно з нещодавньою оцінкою ФАО щодо впливу війни на сільські домогосподарства в Україні, близько 64% тих, хто займається тваринництвом, повідомили про зростаючі труднощі з придбанням кормів для тварин. Як наслідок, багатьом сільським родинам не залишається іншого вибору, окрім як вдаватися до негативних стратегій виживання, зокрема продажу виробничих активів та скорочення витрат на корми та кормові добавки для тварин.

Забезпечення тварин кормами, мінеральними добавками та ветеринарними препаратами є необхідним для виживання наявного поголів’я і, що особливо важливо, для запобігання швидкому скороченню поголів’я тварин, особливо в районах, що розташовані вздовж лінії фронту.

Допомога сільських родин кормами для худоби є частиною Плану швидкого реагування ФАО (березень-грудень 2022 року) і спрямована на підтримку найбільш постраждалих сільських домогосподарств, які займаються тваринництвом, з метою задоволення потреб їхніх сімей у продовольстві та харчуванні.


За матеріалами сайту Петрівсько-Роменської громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора