Григорій Мостовий

Дата: 20.03.2023 16:48
Кількість переглядів: 410

Загинув Захисник України Григорій Мостовий із Білоцерківської громади.

Народився Григорій Іванович Мостовий 19 лютого 1972 року. Він був третьою дитиною у великій та дружній, інтелігентній родині, де зростало четверо дітей. Батько працював механіком у колгоспі «Вітчизна», мама – продавчинею в магазині. У сім’ї цінували знання, багато читали. Старший брат і обидві сестри здобули педагогічну освіту. Григорій теж мріяв про фах педагога, але провалився на вступних іспитах до Ніжинського педінституту. Він добре вчився в школі (трохи не дотягнув до медалі), тож без проблем вступив до Хорольського технікуму механізації.

Потому деякий час працював у колгоспі «Вітчизна», КСП «Обрій», а коли колгоспна система в країні остаточно розвалилася, поїхав, як і мільйони наших співвітчизників, на заробітки в Польщу. Через рік повернувся в рідне село. Займався індивідуальним сільськогосподарським виробництвом: самотужки обробляв свої та батьківські паї, тримав велике господарство, мав прекрасну пасіку. Тяжка селянська праця вимагала чимало фізичних сил, але залишала час для роздумів, осмислення сенсу життя. Григорій Іванович був ерудованою, начитаною людиною з філософським складом розуму.

Був… Рідні й досі не можуть повірити в непоправну втрату. Він не вийде вже зранку у поле, не обізветься до друзів, не посміхнеться, не обійме кохану дружину Ларису й свого єдиного сина Тараса…

Напередодні загибелі попрощався з рідними
«Брата мобілізували до ЗСУ у серпні 2022 року, – розповідає Василь Іванович Мостовий. – Він не ховався й не відкупався – одразу пішов служити. Направили в 5-й окремий штурмовий полк, посада – гранатометник. Строкову службу Гриша проходив на Тихоокеанському флоті – був акустиком підводного човна. Він автомата в руках ніколи не тримав! А тут два чи три тижні навчання – й одразу на Донбас».

Григорій Іванович Мостовий загинув 9 лютого 2023 року неподалік населеного пункту Кліщіївка (це на південь від Бахмута). Востаннє він спілкувався з сестрою Марією 8 лютого. Чоловік перебував на базі полку й збирався наступного дня на бойове завдання.

Григорія Івановича Мостового провели в останню путь 1 березня. Траурний кортеж із тілом героя жителі громади зустрічали, стоячи навколішках уздовж дороги. Було багато вінків і живих квітів, що свідчило про глибоку повагу до полеглогог героя.


За матеріалами сайту Білоцерківскьої громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора