Володимир Новаковець

Дата: 20.03.2023 16:25
Кількість переглядів: 346

19 березня в селі Шахворостівка Миргородської громади провели до місця останнього спочину нашого земляка, вірного солдата України Новаковця Володимира Олександровича. Він віддав своє життя за нашу державу у найтяжчі, перші місяці війни – у березні минулого року.

Сапер інженерно-саперного взводу першого десантно-штурмового батальйону військової частини А 0281 солдат Новаковець майже рік вважався безвісно зниклим. Станом на 14 лютого 2023 року встановлено його загибель, яка сталася 20 березня 2022 року поблизу населеного пункту Кам’янка Ізюмського району Харківської області. Він загинув смертю хоробрих, захищаючи волю і незалежність України.

Володимир Олександрович народився 13 квітня 2001 року в селі Трудолюб Миргородського району. Згодом родина переїхала до села Остапівка, де Володимир закінчив 9 класів місцевої школи. Численні шкільні друзі та вчителі пам’ятають його як працьовитого, справедливого і щирого хлопця. Він багато читав, був надійним і товариським. Захоплення технікою вплинуло на вибір майбутньої професії. Володимир закінчив Миргородське професійно-технічне училище за спеціальністю тракторист-машиніст широкого профілю. Після училища, 26 лютого 2020 року Володимир Новаковець був призваний на військову службу, а у червні того ж року підписав трирічний контракт зі Збройними Силами України. Воїн опановував військову науку у складі 95-тої окремої десантно-штурмової бригади. У планах молодого чоловіка після завершення контракту було навчання у ВИШі на програміста, створення власної родини і мирне щасливе життя в Українській державі. Але ці плани перекреслила підла росія. Володимир Новаковець разом із побратимами одними з перших зустріли ворога на Харківщині. У запеклому протистоянні вони боронили кожен сантиметр рідної землі. На жаль, бій 20 березня 2022 року став останнім для вірного сина України Володимира Олександровича Новаковця.

Вічна пам’ять справжньому Герою, Воїну, Володимиру Новаковцю. Ми не пробачимо! Рашисти відповідатимуть за кожну смерть! За кожне обірване життя! Ми переможемо, бо на нашому боці правда! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора