Закінчується період щорічного декларування 2022

Дата: 17.03.2023 12:06
Кількість переглядів: 396

Шановні декларанти! Щорічно з 1 січня розпочинається кампанія декларування доходів за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції. Подати декларацію слід до 1 квітня. Вчасно подана декларація – це Ваш авторитет і Ваш спокій.

Обов’язково перевірте інформацію, що відображена у декларації, після її подання та розміщення в Реєстрі. Пам’ятайте, що Закон «Про запобігання корупції» передбачає 7 днів для подання виправленої декларації.

  • Посібник декларанта 2022 див. тут
  • Роз'яснення НАЗК від 07.03.2022 див. тут
  • Роз’яснення НАЗК від 29.12.2021 див. тут

Як відомо, на період воєнного стану подання декларацій відтерміновано. У той же час голова НАЗК Олександр Новіков під час презентації в Укрінформі навчальної платформи для громадян Study.NAZK звернувся до декларантів:

"Я закликаю усіх осіб, які мають подавати декларації, таки їх подати. Технічна можливість є. Непублічна частина реєстру декларацій працює. Оскільки цей процес передбачає подачу не тільки щорічних декларацій, а й декларацій при звільненні, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, є ризик для декларантів. Якщо це не робити почергово, то декларанти просто забудуть подати ті чи інші суттєві зміни у майновому стані, коли, наприклад, придбається майно дороговартісне, або декларацію при звільненні, щорічну декларацію, що призведе до вчинення потім правопорушень. Тому закликаю усіх попри відтермінування подавати їх зараз".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора