На Миргородщині стартував проєкт від Фонду Віктора Пінчука за підтримки GEO ALLIANCE GROUP

Дата: 13.03.2023 18:23
Кількість переглядів: 585

Через війну багато наших співгромадян були вимушені покинути рідні домівки. Дехто мав можливість через деякий час повернутися додому. Іншим так не пощастило і вже близько року вони вважають своїм домом Миргородський край. Причина проста - на превеликий жаль уже немає куди вертатися, або ж почувати себе в безпеці як раніше.

Громади Миргородщини із перших днів війни почали приймати переміщених осіб до себе. Облаштували їм місця проживання, переобладнали та устаткували комунальні гуртожитки переважно навчальних закладів. Практично в кожній із 17-ти громад насьогодні є місця колективного, або ж компактного проживання, або й кілька. Там під одним дахом незнайомі раніше люди вже стали однією великою родиною.

Місцева влада у міру своїх можливостей увесь цей час намагається покращити побут, допомагає устаткуватися, організовує продовольчу підтримку постраждалим. Та допомога ніколи не буває зайвою. Районна гілка влади бере на себе координацію та залучення партнерів, які з радістю відгукуються на наші прохання.

Миргородська районна рада спільно з районною військовою адміністрацією долучили до переліку своїх партнерів Фонд Віктора Пінчука та GEO ALLIANCE GROUP. За сприянням яких і відбувся масштабний проєкт, метою якого є покращення побутових умов у місцях колективного проживання переміщених осіб. До проєкту залучили 9 громад району та відповідно до потреб доставили нову побутову техніку на місця. А це холодильники, пральні та сушильні машини, праски, електроплити, обігрівачі, електрочайники, мікрохвильовки, бойлери, душові кабіни. Загалом придбано товарів на 500 тисяч гривень.

Аби приділити достатньо уваги кожній локації, розділили робочі візити до громад та три дні. 10 березня голова Миргородської районної ради Наталія Гирка разом із представником Фонду Сергієм Прощенком завітали до 4 громад: Петрівсько-Роменської, Сергіївської, Заводської та Сенчанської. Поспілкувавшись із керівниками громад та підписавши відповідні документи, одразу вирушили на зустрічі з людьми.

Неможливо словами описати їхню вдячність за допомогу, а особливо – за увагу. До прикладу, левову частку бюджету за проєктом отримали два гуртожитки Заводської громади, де загалом проживає майже 90 людей. Це найбільша кількість жителів, тому й перелік електроприладів для них чисельний. Підсумуємо, що і в Петрівці, і в Качановому (Сергіївська громада), і у Вирішальному (Сенчанська) люди однаково позитивно сприймали візит та адресували теплі слова подяки.

Висловлюємо вдячність Фонду Віктора Пінчука та GEO ALLIANCE GROUP за фінансування, увагу та сприяння у реалізації проєкту. Разом – до перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора