8 березня - Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир

Дата: 08.03.2023 09:26
Кількість переглядів: 489

Шановні жителі Миргородського краю!

8 березня – Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Цей день у 1975 році був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Від часів незалежності України рівність жінок та чоловіків закріплена на законодавчому рівні у Конституції, низці Законів, Конвенцій та Концепцій. Все це – беззаперечне свідчення високої ролі жінок у суспільстві та їхньої цінності незалежно від професії та походження.

В умовах війни українські жінки перебрали на себе багато професій, які є не притаманними дня них, проте доводять силу і міць зовсім не слабкої половини людства. Рівень патріотизму і люті до ворога змусив їх змінити підбори на берці, взяти до рук зброю та стати на захист землі своїх батьків та дітей. Слава нашим захисницям, які своєю неймовірною щоденною працею наближають перемогу. Це і медичні працівники, які рятують воїнів на фронті, і волонтери, які забезпечують надійний тил, і кухарі, які турбуються про те, щоб наші захисники набиралися сил аби вигнати ворога зі своєї землі.

Цього дня і щодня висловлюю подяку всім жінкам, які натхненною відповідальною працею забезпечують виконання важливих завдань - кожна у своїй галузі. Дякую кращим дочкам України, кожній з нас на сильну життєву позицію, яка є запорукою нашої стабільності та майбутнього відродження!

Вітаю з цим днем усіх причетних та бажаю якнайшвидше зустріти переможну весну! Зичу мирного неба, добробуту в родині та затишку!

З повагою

голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора